Εκείνο το παγωμένο βράδυ στην Τούμπα, μια μέρα μετά του Αϊ-Γιαννιού τον Ιανουάριο του 2017, ο ΠΑΟΚ κόντρα στα Γιάννινα έκανε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση σε εκείνο το πρωτάθλημα. Και όμως, ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε 0-1 χάρη σε ένα γυριστό σουτ του Τζημόπουλου από το 16ο λεπτό με το οποίο νίκησε τον Γλύκο.

Ο Βλάνταν Ιβιτς κοίταγε τα στατιστικά του αγώνα και δεν πίστευε στα μάτια του, με την ομάδα του να έχει 70% κατοχή της μπάλας και  συνολικά 28 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 17 εντός εστίας!

Ρίχνοντας όμως και μια ματιά στα στατιστικά των Ιωαννίνων, έβγαζε… μάτι ένας και μόνο αριθμός. Οι 17 (!) αποκρούσεις του τερματοφύλακα των Ηπειρωτών Αλέξανδρου Πασχαλάκη, μερικές εκ των οποίων ήταν εξωπραγματικές.

Ο ΠΑΟΚ τον παρακολουθούσε από λίγο πιο παλιά, καθώς ήταν ο τερματοφύλακας που πήγε στα Γιάννινα για να αντικαταστήσει τον Μάρκο Βελίδη ο οποίος μετακόμιζε στον Δικέφαλο!

Το καλοκαίρι του 2017 ο Πασχαλάκης έμεινε ελεύθερος από τα Γιάννινα και οι κυπελλούχοι Ελλάδας τον «άρπαξαν» αμέσως χωρίς οικονομικό κόστος μεταγραφής, κάνοντάς του συμβόλαιο ενός χρόνου και υπολογίζοντάς τον ως τρίτο τερματοφύλακα.

Πολύ σύντομα ο υψηλόσωμος κίπερ άρχισε να κερδίζει πόντους κρατώντας τελικά στον πάγκο… ενάμισι εκατομμύριο, όσο ήταν το συμβόλαιο του βασικού τερματοφύλακα από την Αργεντινή Ροντρίγκο Ρέι!

Ο Λουτσέσκου τον έχει βασικό και αναντικατάστατο και για μια ακόμα φορά τον δικαίωσε στη Λαμία, όταν σε ένα – από τα χειρότερα της σεζόν – κακό πρώτο ημίχρονο της ομάδας ο Πασχαλάκης κράτησε το μηδέν με εντυπωσιακή απόκρουση σε φάουλ του Επστάιν, ενώ και στο δεύτερο μέρος κράτησε ανέπαφη την εστία του λίγο πριν σκοράρει το χρυσό γκολ ο Βαρέλα.

Το κορυφαίο του παιχνίδι εφέτος το έκανε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θυμίζοντας εκείνη τη βραδιά στην Τούμπα με τα Γιάννινα. Ο Ολυμπιακός είχε 23 τελικές, αλλά έπεσε πάνω στο «βουνό» που πλέον έχει θέση και στην εθνική ομάδα.

Μπορεί ένας άλλος Αλέξανδρος, ο Πρίγιοβιτς, να συγκεντρώνει τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας λόγω των γκολ που πετυχαίνει, όμως ο ακρογωνιαίος λίθος του Δικεφάλου είναι ο έμπειρος κίπερ.

Που είδε μια σεζόν να ξεκινά «ασφυκτικά» για αυτόν από το μοιραίο λάθος με την Μπενφίκα, αλλά να συνεχίζεται με μαγικό τρόπο. Και δεν είναι τυχαίο που και ο ΠΑΟΚ τον αποθεώνει χθες στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Η ξεκούραση του πολεμιστή

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, από χθες ακολουθεί ένα πιο συντηρητικό πρόγραμμα, απόρροια του πολύ άσχημου χτυπήματος που δέχτηκε από τον Μπαράλες (σκαριά στα πλευρά, η οποία όσο και αν είναι πάνω σε διεκδίκηση της μπάλας και δεν υπάρχει πρόθεση, είναι κόκκινη κάρτα η οποία δεν δόθηκε στον παίκτη της Λαμίας) και δίνει αγώνα δρόμου να προλάβει το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Λάρισα στην Τούμπα.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τα καταφέρει, γιατί είναι πεισματάρης και μάλιστα τη Δευτέρα αγωνίστηκε με αυταπάρνηση πάνω από 20 λεπτά μετά το σκληρό χτύπημα που δέχτηκε από τον αντίπαλό του, καθώς γνώριζε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε άλλη αλλαγή και θα έπρεπε να μπει μεν άλλος τερματοφύλακας, αλλά να βγει παίκτης από μέσα και να αγωνιστούν οι φιλοξενούμενοι με εννέα ποδοσφαιριστές για 23 λεπτά (τόσα ήταν μαζί με τις καθυστερήσεις), καθώς είχε ήδη αποβληθεί και ο Κάνιας.

Το πολύ ευχάριστο για τον έλληνα κίπερ είναι ότι τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας στην οποία υποβλήθηκε ήταν καθαρά, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει σπάσει τίποτε (υπήρχε αυτός ο φόβος λόγω του έντονου πόνου από το δυνατό χτύπημα), αλλά θα πρέπει να ακολουθήσει ένα συντηρητικό πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες.

Από την εξέλιξη της επούλωσης του τραύματός του θα εξαρτηθεί τελικά και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τη Λάρισα.