Η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό από την επόμενη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ λόγω παραβίασης των κανόνων στο Financial Fair Play. Αυτό μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που η UEFA επαληθεύσει όλα τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα από τα Football Leaks. Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν παραδέχτηκε ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα που αφορά πιθανές παραβιάσεις κανόνων από τον αγγλικό σύλλογο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την υπόθεση σοβαρή: «Αξιολογούμε την κατάσταση. Μια ανεξάρτητη επιτροπή ερευνά αυτό το θέμα. Σύντομα θα έχουμε τις απαντήσεις για το τι πρόκειται να γίνει με αυτή την περίπτωση».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την υπόθεση του 2014, η Σίτι έπρεπε να είχε αποκλειστεί τότε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά τιμωρήθηκε με πρόστιμο 60 εκατ. ευρώ, το οποίο στη συνέχεια μειώθηκε στα 20 εκατ. Οι άραβες ιδιοκτήτες της ομάδας φέρεται ότι την έχουν χρηματοδοτήσει με περισσότερα από 65 εκατ. ευρώ, ποσό όμως το οποίο χαρακτηρίστηκε ως χορηγία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», η Σίτι το 2014 παραβίασε τους κανόνες του Financial Fair Play κατά 188 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, σεΐχης Μανσούρ κατηγορείται ότι χρηματοδότησε διάφορες χορηγίες στην προσπάθεια να αποφύγει τις κυρώσεις από την UEFA. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είχε δημιουργηθεί ένα μυστικό πρόγραμμα το οποίο ουσιαστικά απέκρυψε 45 εκατ. ευρώ που αφορούσε παίκτες, καθώς υπήρχε το πρόστιμο των 20 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί από την UEFA.  Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της Μάντσεστερ Σίτι, να σημειώσουμε πως είναι ο σύλλογος που θα βάλει στο ταμείο του τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο για τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Η Σίτι θα εισπράξει από τη FIFA 4,4 εκατ. ευρώ, ενώ στην πρώτη τριάδα της λίστας είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 4,2 εκατ. και η Τότεναμ με 3,8 εκατ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση για τη Μίλαν (αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ), επίσης για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play την τριετία 2014-2017.