Αργά αλλά σταθερά ολοκληρώνεται το παζλ των υποψηφίων για το Κίνημα Αλλαγής, που ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα περισσότερα ονόματα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 16 Δεκεμβρίου. Οι περισσότερες λίστες έχουν ήδη συμπληρωθεί, ενώ τις επόμενες ημέρες οι διεργασίες αναμένεται να ενταθούν – καθώς οι εκτιμήσεις στο Κίνημα Αλλαγής κάνουν λόγο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Θεωρούν, δε, πως πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για εκλογές στην αρχή του επόμενου έτους.

Στα αστικά κέντρα, στο Κίνημα Αλλαγής σχολίαζαν θετικά πως το ενδιαφέρον των στελεχών ήταν πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με όσα συνέβησαν το 2015. Στην Α’ Αθήνας, εκτός του Κώστα Σκανδαλίδη, όλα δείχνουν πως υποψήφιοι θα είναι επίσης ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Μάνος Επιτροπάκης. Στον νότιο τομέα της Β’ Αθήνας, που είναι η περιφέρεια της Φώφης Γεννηματά, συζητεί την κάθοδό του ο Γιώργος Πεταλωτής, ενώ σχεδόν σίγουροι θεωρούνται ο Σπύρος Καρανικόλας, η Τόνια Αντωνίου, η Ζέφη Δημαδάμα, ο Μιχάλης Χάλαρης (Κινήσεις Πολιτών) και ο Γιάννης Αμοιρίδης (ΔΗΜΑΡ). Στον βόρειο, εκτός του Ανδρέα Λοβέρδου, υποψήφιοι φαίνεται πως θα είναι ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Παναγιώτης Βλάχος και ο Κώστας Πανταζής. Συνωστισμός παρατηρείται στον δυτικό τομέα, με τους Μιχάλη Καρχιμάκη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θάνο Ασκητή και Κώστα Χαρδαβέλα να διεκδικούν μια έδρα. Για κάποια από τις περιφέρειες της Αττικής συζητεί και ο Παύλος Χρηστίδης – παρότι το κυρίαρχο σενάριο κάνει λόγο για το ευρωψηφοδέλτιο.

Στη Β’ Πειραιά «κλειδωμένη» θεωρείται η υποψηφιότητα του Σταμάτη Μαλέλη, του Δημήτρη Λυντζέρη και του Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ στην Α’ Πειραιά όλα δείχνουν πως υποψήφιοι θα είναι ο Απόστολος Πόντας και ο Δημήτρης Καρύδης. Στην Α’ Θεσσαλονίκης ακούγονται τα ονόματα του Χάρη Καστανίδη, του Αντώνη Σαουλίδη και της ηθοποιού Σοφίας Μουτίδου, ενώ στο Ηράκλειο, εκτός του Βασίλη Κεγκέρογλου, συζητούνται επίσης οι Χρήστος Στρατάκης, Δημήτρης Φραγκουλάκης και Γιάννης Καραντεμίρης (ΔΗΜΑΡ).

ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ. Το ΚΚΕ δεν κινείται απλώς σε προεκλογικούς ρυθμούς. Είναι παντελώς έτοιμο. Εξάλλου αυτή είναι η ιδιομορφία του, αφού εντάσσει τις εκλογές σε έναν ευρύτερο πολιτικό σχεδιασμό. Και η υψηλή ετοιμότητα των ημερών φαίνεται από τη μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ που διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Παλαί Ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Αφορμή να συγκεφαλαιώσει τον πολιτικό του λόγο στο ανήσυχο – λόγω ημερών – κοινό της Βόρειας Ελλάδας. Διά παν ενδεχόμενον.