Η συνεργασία τους στα μετόπισθεν αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ΠΑΟΚ και μαζί με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη ο Φερνάντο Βαρέλα και ο Χοσέ Ανχελ Κρέσπο αποτελούν το… τρίγωνο των Βερμούδων στην αμυντική λειτουργία της ομάδας τους, καταπίνοντας τους αντίπαλους επιθετικούς. Ο Βαρέλα μάλιστα στη Λαμία είχε και διπλό ρόλο πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και δεύτερο – συνολικά – στη σεζόν έπειτα από εκείνο κόντρα στη Βασιλεία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρα από το γεγονός ότι πανηγύρισε έντονα το γκολ, πηγαίνοντας μάλιστα και πάνω στην κάμερα, στέλνοντας έτσι το δικό του μήνυμα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για το πώς νιώθει στον ΠΑΟΚ και γενικότερα στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη η οικογένειά του. Τόσο αυτός όσο και ο Κρέσπο έχουν συμβόλαια που ολοκληρώνονται το ερχόμενο καλοκαίρι.  Ο ΠΑΟΚ όμως στοχεύει να ανανεώσει ταυτόχρονα τους αμυντικούς ογκόλιθους της ομάδας αρκετά πριν εκπνεύσει η χρονική διάρκεια του συμβολαίου τους. Απλά στην περίπτωση του Φερνάντο Βαρέλα, ο παίκτης από την 1η Ιανουαρίου 2019, δηλαδή σε λιγότερο από έναν μήνα, έχει δικαίωμα να διαπραγματευτεί ως ελεύθερος τη μεταγραφή του με οποιαδήποτε ομάδα (φυσικά και τον ΠΑΟΚ).

Οι άνθρωποι των κυπελλούχων Ελλάδας έχουν ήδη κάνει εδώ και λίγο καιρό τις πρώτες διερευνητικές επαφές (είναι δεδομένο ότι υπάρχει κοινή θέληση και από τις δύο πλευρές για συνέχιση της συνεργασίας) και πλέον θα περάσουν τις επόμενες μέρες σε ξεκάθαρη πρόταση προς τον διεθνή άσο από το Πράσινο Ακρωτήρι. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εννοείται πως έχει εισηγηθεί θετικά τόσο για τον Βαρέλα όσο και για τον Κρέσπο, αφού τους θεωρεί (και το δείχνει και στην πράξη) αναντικατάστατο κεντρικό αμυντικό δίδυμο στην ομάδα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φερνάντο Βαρέλα, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2016 από τη Στεάουα Βουκουρεστίου, θέλει ακόμα τέσσερις συμμετοχές για να μπει στο κλαμπ των παικτών του ΠΑΟΚ που έχουν τουλάχιστον 100 συμμετοχές και αυτό δείχνει και τη σταθερότητα που έχει κάθε χρόνο όπου παίζει σχεδόν στο σύνολο των αγώνων της ομάδας του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΠΑΟΚ έχει και άλλες περιπτώσεις συμβολαίων που λήγουν, αλλά δεν τα βάζει όλα στον ίδιο παρονομαστή καθώς τα δύο που προαναφέραμε, των Βαρέλα και Κρέσπο, είναι πρώτα στη λίστα.

Περιμένει τον Πασχαλάκη

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που ακολουθεί ξεχωριστό πρόγραμμα μετά τη σκαριά που δέχθηκε από τον Μπαράλες στον αγώνα με τη Λαμία. Το ευτύχημα για τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ ήταν ότι δεν έσπασε κανένα πλευρό ή τίποτε άλλο και έτσι απλώς έχει τις αμυχές που θα πρέπει να επουλωθούν αλλά λογικά θα είναι έτοιμος να παίξει. Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τη Λάρισα σε ένα παιχνίδι όπου είναι μεν ξεκάθαρο φαβορί, αλλά ο Λουτσέσκου το έχει χαρακτηρίσει «πονηρό» εκτιμώντας ιδιαίτερα την προσπάθεια που κάνει η Λάρισα. Ο μεγαλομέτοχος της οποίας θα είναι στο γήπεδο. Ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας μάλιστα στο Μετρόπολις 95,5 χαρακτήρισε τη φετινή ομάδα της Θεσσαλονίκης την καλύτερη στην ιστορία της. «Δεν έχω δει ποτέ καλύτερο τον ΠΑΟΚ, μου αρέσει αυτό το αντρικό ποδόσφαιρο που παίζει. Ο περσινός ΠΑΟΚ αν έπαιζε με τη Λαμία προχθές, που έπαιζε το ματς της ζωής της, δεν θα κέρδιζε. Είναι η ομάδα του προπονητή της, βλέπεις στον τρόπο που πανηγυρίζουν την επιτυχία, είχαν συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι» είπε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας των Θεσσαλών.