Μπορεί κατά την περσινή σεζόν ο Γιάκομπ Γιόχανσον να μην ήταν ενεργό μέλος του ρόστερ της ΑΕΚ, λόγω του τραυματισμού του, ωστόσο η αποχώρησή του φάνηκε να εξελίσσεται σε μέγα ζήτημα για την Ενωση. Και αυτό διότι η εξεύρεση ενός χαφ που θα έμπαινε στα… παπούτσια του στο ρόστερ έγινε σίριαλ που κρατά ακόμα και σήμερα.

Η ΑΕΚ παρότι είχε θέσει ως βασική μεταγραφική της προτεραιότητα το καλοκαίρι την προσθήκη ενός μέσου δεν κατάφερε να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή που της έλειπε. Είτε λόγω κακών χειρισμών είτε λόγω πολιτικής σε ζητήματα οικονομικής φύσεως.

Αυτό που τόνιζαν τότε οι ιθύνοντες της ομάδας ήταν πως το εν λόγω κενό θα καλυφθεί τον Ιανουάριο, με την ΑΕΚ να προετοιμάζεται κατάλληλα μέχρι τότε για να βρει τον παίκτη που επιθυμούσε. Ωστόσο, τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν μετά τις εξελίξεις με τον Αντρέ Σιμόες, που είναι πια στην πόρτα της εξόδου.

Η Ενωση καλείται πλέον να βρει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου τον παίκτη που της λείπει από το φινάλε της περσινής σεζόν, αλλά και έναν επιπλέον χαφ που θα αντικαταστήσει τον πορτογάλο άσο. Αποστολή όχι και τόσο εύκολη, μιας και η ενίσχυση του άξονα έχει αποδειχθεί δύσκολο έργο. Πόσω μάλλον στην περίοδο του Ιανουαρίου.

Το 2014 η ΑΕΚ είχε καταφέρει να κάνει δικό της τέτοια περίοδο τον άσημο τότε Γιάκομπ Γιόχανσον. Που ήρθε ως ελεύθερος από την Γκέτεμποργκ και εξελίχθηκε σε παίκτη-κλειδί για τους Κιτρινόμαυρους. Ενώ το καλοκαίρι της ίδιας σεζόν ακολούθησε ο Αντρέ Σιμόες, που αποκτήθηκε κάτω από το ίδιο καθεστώς και έπειτα από ενδελεχές σκάουτινγκ. Κάπως έτσι ο Δικέφαλος συνέθεσε ένα σούπερ δίδυμο στον άξονα, την ίδια στιγμή που οι βασικοί ανταγωνιστές του προχωρούσαν κάθε χρονιά σε νέες προσθήκες, αναζητώντας το «λαβράκι». Η θέση του αμυντικού χαφ είναι άλλωστε από τις πλέον ιδιαίτερες στην αγορά, γι’ αυτό και οι παίκτες που ξεχωρίζουν κάνουν τη διαφορά. Οπως για παράδειγμα συνέβη με τον Ολυμπιακό και τον Καμαρά. Η ΑΕΚ το γνωρίζει καλά αυτό, μιας και με εξαίρεση τους δύο παίκτες που προαναφέραμε οι υπόλοιπες κινήσεις της για τον άξονα από το 2014 μέχρι και σήμερα δεν στέφθηκαν με επιτυχία. Η… αρχή είχε γίνει με τον Αλμπαγιέ Φαγιέ, που ήρθε στην ΑΕΚ με τη στάμπα του «νέου Τουρέ», όμως ουδέποτε δικαίωσε τις προσδοκίες. Για να ακολουθήσουν στην πορεία οι Μπρούνο Ζουκουλίνι, Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, Ερικ Μοράν και Παναγιώτης Κονέ. Με εξαίρεση τον έλληνα διεθνή, που ωστόσο αποτελούσε… δοκιμασμένη συνταγή, οι υπόλοιποι είτε αποχώρησαν από την ΑΕΚ χωρίς να συνεισφέρουν ουσιαστικά, είτε βρίσκονται τώρα σε διαδικασία αποχώρησης. Γεγονός που έχει κάνει τους επικεφαλής της Ενωσης να περνούν από κόσκινο τις περιπτώσεις των μέσων που έχουν στην ατζέντα τους αυτήν την περίοδο, για τις προσθήκες που αναμένονται.

Σε δύο μέτωπα

Η ΑΕΚ έχει ξεχωρίσει αυτή τη στιγμή δύο περιπτώσεις χαφ που αποτελούν τους βασικούς της στόχους. Ο ένας είναι ο 20χρονος από το Μάλι, Αλιού Ντιένγκ, που αγωνίζεται στην MC Alger. Ενώ ο έτερος χαφ που ενδιαφέρει ζεστά την Ενωση προέρχεται από το πρωτάθλημα της Σουηδίας. Η ΑΕΚ επιδιώκει να κλείσει και τους δύο παίκτες μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να έχει το περιθώριο να αναζητήσει με υπομονή και τον εξτρέμ που έχει ζητήσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Αντριέν Αρέγκι, τον αργεντινό χαφ της Σαν Μαρτίν που δήλωσε ότι είναι σε επαφές με την ΑΕΚ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεσή του όντως απασχολεί, όμως δεν είναι μεταξύ των βασικών επιλογών των Κιτρινόμαυρων για τον άξονα.