Την ίδια μέρα που η οικογένεια και οι φίλοι συνόδευαν τον Ζοζέπ Λουίς Νούνιες στην τελευταία του κατοικία και το Καμπ Νου στεκόταν σιωπηλό, τιμής ένεκεν για τον μακροβιότερο πρόεδρο που αναγέννησε την Μπαρτσελόνα και έβαλε τα θεμέλια της Μασία, ένα παιδί της φημισμένης ακαδημίας τον τιμούσε με την απόδοσή του στο ντεμπούτο του. Πρόκειται για τον 19χρονο Ρίκι Πουίγκ, τη φωτοκόπια του Αντρές Ινιέστα και πουλέν του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα τον έριξε στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Λεονέσα στο 55ο λεπτό και 14 λεπτά αργότερα ο Πουίγκ με την ασίστ που μοίρασε δικαιολόγησε τη ρήτρα των 100 εκατ. ευρώ που έβαλαν το καλοκαίρι στο συμβόλαιό του οι Μπλαουγκράνα πριν ακόμα κάνει ντεμπούτο στο Καμπ Νου. Ο Πουίγκ έχει την κοψιά και την ποδοσφαιρική στόφα του Ινιέστα. Μόλις 1,69 μέτρα ύψος, ζητά μπάλα, παίζει το ίδιο καλά σε επίθεση και άμυνα, δεν κρύβεται πίσω από συμπαίκτες. Στις αρχές του χρόνου προωθήθηκε στη β’ ομάδα της Μπάρτσα με την οποία κατέκτησε το Youth League της UEFA ανοίγοντας την όρεξη των μεγάλων ομάδων για να τον αποκτήσουν. Οι Καταλανοί δεν ήθελαν να δουν να φεύγει ένα ακόμα ταλέντο και του ανανέωσαν το συμβόλαιο βάζοντας ρήτρα 100 εκατ. ευρώ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τού πρόσφερε μία από τις 28 θέσεις στην αποστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου επίσης εντυπωσίασε στα φιλικά.

«Ονειρο»

Η μεγάλη στιγμή για τον Πουίγκ ήρθε την Τετάρτη το βράδυ στο Καμπ Νου, όταν του έδωσε εντολή ο Βαλβέρδε να ετοιμαστεί για να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του.

«Δεν πρόκειται να κοιμηθώ απόψε. Ενα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Την πρώτη φορά που ήρθα στο Καμπ Νου ήμουν τριών ετών. Από τότε που ήμουν παιδί είμαι οπαδός της Μπάρτσα – φανταστείτε πώς αισθάνομαι τώρα» δήλωσε ο Πουίγκ μετά το ντεμπούτο του με τη φανέλα 28 στην πλάτη. Οι φίλοι της ομάδας, ίσως και ο Βαλβέρδε, πιθανόν να φαντάζονται πως σύντομα θα φύγει το «2» και θα μείνει μόνο το «8», το νούμερο του Ινιέστα. Η σύγκριση κάθε αποφοίτου της Μασία με τους Τσάβι, Ινιέστα και Μέσι έχει καταστρέψει πολλά ταλέντα, κάτι που φυσικά θέλει να αποφύγει ο Πουίγκ. «Θέλω να ξεπληρώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Ο καθένας θα έδινε τα πάντα για να βρίσκεται εδώ», σημειώνει ο νεαρός. Ο Βαλβέρδε δείχνει να τον πιστεύει. «Ο Ρίκι Πουίγκ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά, πάντα κοιτάει μπροστά. Ελπίζουμε πως αυτό ήταν το πρώτο βήμα και θα συνεχίσει το ίδιο στο μέλλον».