Τρεις αγώνες για να συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, και στον ΠΑΟΚ υπολογίζουν πως θα ολοκληρώσουν το πρώτο μισό με ακόμα εννιά βαθμούς, διατηρώντας το αήττητο και τη διαφορά ασφαλείας που υπάρχει από τους διώκτες τους.

Με δύο εντός έδρας παιχνίδια απέναντι σε Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννινα και ένα εκτός με τον Λεβαδειακό, οι Θεσσαλονικείς έχουν κάθε λόγο να υπολογίζουν πως θα κάνουν Χριστούγεννα παραμένοντας σε ρόλο οδηγού και φυσικά μεγάλου φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ενδιάμεσα υπάρχει και το ματς απέναντι στην Μπάτε στην Τούμπα, που ο ΠΑΟΚ παίζει τα ρέστα του για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά η εφετινή χρονιά έχει διδάξει πως στον Δικέφαλο πάνω από το πρωτάθλημα δεν βάζουν τίποτα άλλο. Ούτε καν την ευρωπαϊκή προοπτική διάκρισης. Αλλωστε, δεν είναι λίγα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που ο Λουτσέσκου έχει προχωρήσει σε rotation, μόνο και μόνο για να έχει φρέσκους τους ποδοσφαιριστές του σε σημαντικά παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Ή, για να ακριβολογούμε, σε όλα τα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας, αφού για τον ΠΑΟΚ μοιάζουν όλα τα εντός συνόρων ματς εξίσου σημαντικά.

Εν όψει του αγώνα της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στη Λάρισα στο γήπεδο της Τούμπας, τα νέα ήταν ευχάριστα χθες για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο ρουμάνος προπονητής είδε τον Πασχαλάκη να ακολουθεί μέρος της προπόνησης, το οποίο δεν επιβάρυνε την κατάστασή του, ενώ μετά συνέχισε στο γυμναστήριο. Σε κανονικούς ρυθμούς επανήλθε και ο Δημήτρης Πέλκας, που ξεπέρασε την ίωση και θα βρίσκεται στη διάθεση του Λουτσέσκου, όπως εξάλλου και όλοι οι ποδοσφαιριστές.

«Χαρούμενος»

Για τον τίτλο του πρωταθλήματος και τον μονόδρομο του ΠΑΟΚ να το κατακτήσει μίλησε και ο Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος βρέθηκε χθες στην μπουτίκ της ομάδας και υπέγραψε αυτόγραφα σε φιλάθλους.

«Αυτό που θέλω περισσότερο είναι να κερδίσω το πρωτάθλημα. Αυτό θέλω για το 2019. Θέλω να συνεχίσω να παίζω καλά, να είμαι χαρούμενος, να είναι χαρούμενοι οι οπαδοί μας και να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν. Το καλύτερο δώρο για τα Χριστούγεννα θα είναι να είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία στο τέλος του 2018 και με απόσταση τουλάχιστον έξι βαθμούς από τον δεύτερο, όπως βρισκόμαστε τώρα, και να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Europa League».

Οσο για το ματς της Κυριακής με τη Λάρισα, ο Βαρέλα ανέφερε:  «Παίζουμε στην έδρα μας, πρέπει να κερδίσουμε, ξέρουμε πως πρέπει να διατηρήσουμε την απόσταση από τις ομάδες που μας ακολουθούν. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Ξέρουμε πως στο γήπεδό μας είμαστε δυνατοί και πως πάντα πιέζουμε τον αντίπαλό μας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και την Κυριακή για να πάρουμε τη νίκη, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο».