Ποιον διαιτητή βλέπουμε συχνά-πυκνά να παίρνει ορισμούς από την ΚΕΔ; Ποιος είναι ο άνθρωπος που φέρει σφυρίχτρα και τον εμπιστεύονται οι επικεφαλής της διαιτησίας; Οι ψυχροί παρατηρητές της κατάστασης συμφωνούν χωρίς δεύτερη σκέψη: ο Γιώργος Κομίνης! Ναι, δεν πρόκειται για αστείο, αλλά αποτυπώνεται ξεκάθαρα η πραγματικότητα από τους ορισμούς που κάνουν ο Περέιρα και οι συνεργάτες του. Ο Κομίνης μέχρι τώρα έχει παίξει πέντε ματς στη Σούπερ Λίγκα και το πρώτο ήταν μάλιστα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το τελευταίο την προηγούμενη αγωνιστική, όταν τον είδαμε στη Ριζούπολη να τα πηγαίνει πολύ καλά και να τος πάλι μπροστά μας! Γιατί η ΚΕΔ του δίνει στο καπάκι και νέο παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ που θα διεξαχθεί απόψε στην Αρκαδία. Και ω της σύμπτωσης, τα τέσσερα τελευταία ματς που σφύριξε ο Κομίνης, Σάββατο ήταν!

Αναμφίβολα, τα έως τώρα δεδομένα συνηγορούν σε δικαίωση για τον έλληνα ρέφερι. Κι αυτό γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε ότι κράτησε το σήμα του διεθνούς και στην πορεία οι αρμόδιοι του δίνουν παιχνίδια με αξιομνημόνευτη συχνότητα. Το αν για τον διεθνή ρέφερι γύρισε οριστικά ο τροχός, ύστερα από τα θυελλώδη γεγονότα της περασμένης περιόδου στην Τούμπα, όταν και λίγο έλειψε να μπει τέλος σε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα, ουδείς μπορεί να το πει με σιγουριά. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι του ρίχνουν τη μικρότερη ευθύνη για όσα συνέβησαν στην Τούμπα και είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί να πέσει στις πλάτες του Κομίνη το ανάθεμα για όλα τα κακώς κείμενα του εγχώριου ποδοσφαίρου και δη για το συγκεκριμένο ντέρμπι της περασμένης σεζόν.

Τώρα, ανοίγεται μπροστά στον διαιτητή μια δεύτερη ευκαιρία. Ολοι τη δικαιούνται. Ο Κομίνης την αξιοποιεί με τις πράξεις και τα σφυρίγματά του. Γιατί όπου έπαιξε, δεν προκάλεσε με τις αποφάσεις του και εν πολλοίς φρόντισε να μην κάνει το μεγάλο λάθος. Τα σφάλματά του ήταν επουσιώδη. Ακόμη δεν του έλαχε ντέρμπι, ούτε κάποιο από τα λεγόμενα «δύσκολα» παιχνίδια. Προφανώς θα προχωρήσει και στην επόμενη πίστα. Μοιάζει με κάποιον που κάνει τα βήματα σε μια καριέρα από την αρχή. Ισως είναι καλύτερα έτσι. Πιο ώριμος, αλλά συνάμα πρέπει να βγάλει το λογικό άγχος που έχει ώστε να πείσει για μια πολλοστή φορά για το καθαρό μυαλό που διαθέτει. Τα προσόντα δεν του λείπουν. Η ΚΕΔ ποντάρει πάνω στον Γιώργο Κομίνη. Ο ίδιος καλείται να αποτινάξει το παρελθόν και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία.