Πόση μπάλα αντέχεις; Κάποτε το λέγαμε εν είδει αστείου. Τώρα το λέμε και μας λούζει κρύος ιδρώτας. Η UEFA φορτώνει το καλαντάρι με επιπλέον 141 αγώνες, προσθέτει νέες ώρες στο ήδη βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα και επιχειρεί να συνδέσει τρεις διαφορετικές διοργανώσεις σαν να πρόκειται για πλέξη διπλού μους, διασταυρώνοντας ομάδες από διαφορετικές διοργανώσεις.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία πανηγυρίζει για τη θέσπιση τρίτης διοργάνωσης δύο δεκαετίες μετά την κατάργηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Τα μηνύματα που στέλνει η UEFA κρύβουν παραδοξολογίες που με τη σειρά τους γεννούν πονηρές σκέψεις για τους πραγματικούς λόγους που πήρε την απόφαση της δημιουργίας και τρίτης διοργάνωσης.

Πριν από μερικές εβδομάδες οι χαρτογιακάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου βρέθηκαν στα χαρακώματα για να αποκρούσουν την πρόθεση του επικεφαλής της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο να δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και παγκόσμιο Nations League.

Το βασικό επιχείρημα των χαρτογιακάδων της UEFA ήταν ο περιορισμός του αριθμού των αγώνων για να προστατευθεί η υγεία των ποδοσφαιριστών.

Πίσω από το συγκεκριμένο επιχείρημα η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έκρυψε το Nations League και τώρα το Europa League 2 ή όπως αλλιώς το αποκαλούν από τον επόμενο χρόνο.

Με άλλα λόγια, οι Ευρωπαίοι αυτοαναίρεσαν το επιχείρημά τους δημιουργώντας δύο νέες διοργανώσεις.

Η δημιουργία του Europa League 2 που θα τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2021-22 αυξάνει την εξασφαλισμένη πρόσβαση των ομοσπονδιών σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης από 26 σε 34. Δηλαδή το 62% από τις 55 ομοσπονδίες-μέλη της UEFA θα συμμετέχει στο πανηγύρι των ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Ομως γιατί χαίρονται τόσο ο επικεφαλής της Ενωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων Αντρέα Ανιέλι και το αφεντικό της Μπάγερν Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, δύο άνθρωποι που σύμφωνα με τα Football Leaks έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια δημιουργίας της κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας;

Μήπως τελικά η περίοδος 2021/22- 2023/24 αποτελέσει ένα πείραμα της UEFA πριν κλείσει την πρόσβαση στο Τσάμπιονς Λιγκ ομάδων από αδύναμα πρωταθλήματα, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο των ισχυρών;