Αγωνιστικά η ΑΕΚ σιγά σιγά ανακάμπτει και ξεπερνά, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, την κρίση του Νοεμβρίου. Μια κρίση που την έθεσε ουσιαστικά εκτός πρωταθλήματος αλλά και Ευρώπης, δυσκολεύοντας κατά πολύ την πορεία της στη σεζόν από εδώ και στο εξής. Ωστόσο οι Κιτρινόμαυροι είναι υποχρεωμένοι να βρουν τις δυνάμεις και να παλέψουν μέχρι το τέλος για ό,τι καλύτερο. Να εξασφαλίσουν την έξοδό τους στην Ευρώπη μέσω της ευνοϊκότερης θέσης που μπορούν και παράλληλα να βάλουν τις βάσεις για τη νέα σεζόν.

Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται ενίσχυση. Η Ενωση είχε από το καλοκαίρι καταγεγραμμένα κενά στο ρόστερ της, που αυξήθηκαν με την απόφαση να τεθούν στο περιθώριο οι Σιμόες, Μπακασέτας και Λαμπρόπουλος. Οι κινήσεις που απαιτούνται θα γίνουν όπως φαίνεται τον Ιανουάριο, ωστόσο μέχρι τότε το βάρος πέφτει στους παίκτες που παραμένουν στο ρόστερ. Εκείνους που έχουν ήδη τραβήξει σημαντικό κουπί, αλλά και άλλους που λόγω των συνθηκών θα μπουν πιο δυναμικά στην αγωνιστική εξίσωση και θα πάρουν τις ευκαιρίες τους.

Στη δεύτερη κατηγορία υπάρχουν ποδοσφαιριστές που για τον έναν ή τον άλλον λόγο βρίσκονταν εκτός πλάνων μέχρι στιγμής. Και που πιθανότατα θα παρέμεναν εκεί, αν δεν προέκυπταν αυτές οι ανακατατάξεις στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας. Πλέον θα βγουν μπροστά αποτελώντας, έστω και μέχρι τον Ιανουάριο, βασικά γρανάζια του rotation της Ενωσης.

Στράτος Σβάρνας

Ο νεαρός στόπερ επέστρεψε το καλοκαίρι στην ΑΕΚ έπειτα από ένα πετυχημένο πέρασμα στην Ξάνθη. Η προσθήκη του από τον Δικέφαλο έγινε προκειμένου να προσδώσει βάθος στην αμυντική γραμμή, όμως με τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Λαμπρόπουλου μετατρέπεται στην τέταρτη επιλογή για τα μετόπισθεν. Ο Σβάρνας θα πάρει λοιπόν την ευκαιρία του στο προσεχές διάστημα κι αν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις είναι πιθανό να αλλάξει και τις αναζητήσεις της ΑΕΚ στα μεταγραφικά. Να παρθεί δηλαδή η απόφαση να στηριχθεί στον έλληνα αμυντικό και να μην αποκτήσει κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή για τις θέσεις της άμυνας.

Ερικ Μοράν

Ο ισπανός χαφ το καλοκαίρι ήταν με το… ενάμισι πόδι εκτός ΑΕΚ, όμως η αποτυχία της Ενωσης να αποκτήσει ένα χαφ πρώτης γραμμής τον κράτησε στην ομάδα. Ο Μοράν κατέγραψε κάποιες συμμετοχές σε αυτό το διάστημα, χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο. Γι’ αυτό και με τις προσθήκες που αναμένονται τον Ιανουάριο στον άξονα, δύσκολα θα μπει ξανά στα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Μέχρι τότε όμως θα αποτελέσει την εναλλακτική λύση πίσω από τους Αλεφ και Γαλανόπουλο για τον άξονα, αφού μετά και την αποχώρηση του Αϊντάρεβιτς οι τρεις τους είναι οι μοναδικοί μέσοι του κιτρινόμαυρου ρόστερ.

Χρήστος Αλμπάνης

Η μεταγραφή του Χρήστου Αλμπάνη στην ΑΕΚ το καλοκαίρι έγινε με την προοπτική ο 24χρονος άσος να εξελιχθεί με τη φανέλα της Ενωσης και σταδιακά να αποτελέσει έναν παίκτη στον οποίο μπορεί να στηριχθεί ο Δικέφαλος. Ο σοβαρός τραυματισμός του ωστόσο τον άφησε αρκετά πίσω και ψάχνει ακόμα τα πατήματά του. Πάντως μέχρι τον Ιανουάριο, όταν η ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα να εντάξει στο ρόστερ της έναν εξτρέμ, θα δώσει ανάσες στους Μπογέ, Μάνταλο και Κλωναρίδη, που υπολογίζονται για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Γιάννης Γιαννιώτας

Οπως και ο Αλμπάνης, ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι με στόχο να κάνει ένα νέο βήμα στην καριέρα του και να ενταχθεί σε ένα σύνολο που πρωταγωνιστεί. Μέχρι τώρα ωστόσο ο Γιαννιώτας δεν έχει κατορθώσει να δικαιώσει τις προσδοκίες, μένοντας μάλιστα εκτός αποστολής στα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει σκοπό να του δώσει τον χρόνο να δείξει τι πραγματικά μπορεί να προσφέρει, με το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον Ιανουάριο να αποτελεί μια μεγάλη και ίσως… τελευταία ευκαιρία για τον 25χρονο εξτρέμ να φτάσει στο επίπεδο που απαιτείται.