Λέγεται Εντουάρντο Ενρίκε και είναι ένας από εκείνους τους αμυντικούς χαφ που έχουν την ικανότητα να δημιουργούν παιχνίδι από την πίσω ζώνη. Είναι μόλις 23 ετών, Βραζιλιάνος και από το περασμένο καλοκαίρι επιχειρεί να «προσαρμοστεί» στον ευρωπαϊκό τρόπο ποδοσφαίρου. Πού τον συναντά κανείς; Στο ρόστερ της Μπελενένσες, ως δανεικός από την Κοΐμπρα. Ενας χαφ που το παρουσιαστικό του παραπέμπει στον Αλεφ, τον οποίο η ΑΕΚ έσπευσε το περασμένο καλοκαίρι να υπογράψει. Οχι, δεν είναι τυχαίο το παράδειγμα του Βραζιλιάνου της Ενωσης, διότι και ο Εντουάρντο στα ραντάρ της πρωταθλήτριας βρίσκεται. Και μάλιστα ενόψει Ιανουαρίου. Μια υπόθεση που η ΑΕΚ τη δουλεύει καιρό, χωρίς να έχει επιτρέψει σε κανέναν να… καταλάβει. Ενώ λοιπόν κάποιοι επιμένουν πως η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ψάχνει τον επόμενο Γιόχανσον στη Σκανδιναβία, κάποιοι άλλοι λένε πως ο Νίκος Λυμπερόπουλος πριν από μερικές εβδομάδες πήγε στην Ιβηρική, ακριβώς για να τσεκάρει τον Ενρίκε με τα μάτια του. Ποιος ξέρει; Ισως να είδε το ματς με την Μπενφίκα στα τέλη του Οκτωβρίου. Εκείνο που ο 23χρονος μέσος πήρε μόνος του, καθώς η Μπελενένσες νίκησε με 2-0 χάρη στη δική του δράση. Είχε γκολ και ασίστ…

Με βάση το πλάνο της ΑΕΚ, αυτή τη στιγμή στόχος είναι η απόκτηση δύο κεντρικών χαφ για τον Ιανουάριο. Εναν για να αντικαταστήσει τον φευγάτο Σιμόες και έναν για να καλύψει την τρύπα που άφησε η μεταγραφική αστοχία του περασμένου καλοκαιριού.

Πόσοι θυμούνται αλήθεια ότι ο μεγάλος Φράνκο Μπαρέζι είχε έναν αδερφό που έκανε καριέρα όχι στη Μίλαν αλλά στην Ιντερ; Τον Τζουζέπε, που συνεχίζει μια χαρά να βρίσκεται στο προσκήνιο, καθώς εργάζεται ως σκάουτερ των Νερατζούρι; Ο 60χρονος εμφανίστηκε πρόσφατα στα ματς της Εθνικής Ελπίδων κόντρα στην Αυστρία. Και η επιλογή του δεν είναι τυχαία. Παρακολουθεί στενά την πρόοδο του Γιάννη Μπουζούκη (φωτογραφία). Του 20χρονου μέσου του Παναθηναϊκού, που οι Ιταλοί τον έχουν σε μια ιδιαίτερη λίστα του… μέλλοντος.

Ο επόμενος Μόντριτς

Αν καταλαβαίνουμε καλά, η Iντερ ψάχνει τον «επόμενο Μόντριτς» σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και έχει διαλέξει να παρακολουθεί στενά 4-5 νεαρούς με πρώτο και καλύτερο τον Κροάτη Ιβάν Σούνιτς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Σε αυτή τη λίστα λοιπόν έχει προστεθεί και το όνομα του νεαρού μέσου του Παναθηναϊκού, ο οποίος φέτος κάνει φοβερά πράγματα στην πρώτη του ουσιαστικά «επαγγελματική σεζόν». Ο Μπαρέζι λοιπόν δεν έχασε την ευκαιρία στα μπαράζ με την Αυστρία. Τσέκαρε σε περιβάλλον… ίδιας ηλικίας τον 20χρονο. Και προφανώς εμπλούτισε τη λίστα του με επιπλέον στοιχεία για εκείνον.

Θα γίνει μάχη

Ερώτηση που θα μείνει ανοιχτή ώς το 2019. Για ποιον νεαρό στόπερ της Σούπερ Λίγκας αναμένεται μάχη τις επόμενες εβδομάδες; Μάχη μεταγραφική, από κλασικούς παίκτες της αγοράς. Ηδη οι πρώτες επαφές έχουν ξεκινήσει και η αίσθηση που υπάρχει είναι πως πρόκειται για μια από εκείνες τις περιπτώσεις που θα βάλουν στο κόλπο τουλάχιστον τρεις διεκδικητές. Λεπτομέρειες… προσεχώς!

Αλλάζει γειτονιά

Μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Και τέλος πάντων δεν θα έλεγε «όχι» σε μια μετακίνηση και τον Ιανουάριο. Προς το παρόν όμως τέτοιο σενάριο δεν προκύπτει. Αρα θα πρέπει να περιμένει ώς το φινάλε της σεζόν ο Μιχάλης Μανιάς (φωτογραφία) για να αποχαιρετήσει τον Αστέρα Τρίπολης. Και να πάρει την… εθνική για Περιστέρι. Για τον Ατρόμητο που στο πρόσωπό του βλέπει τον «δικό» του σέντερ φορ. Εκείνον που θα καλύψει την απώλεια του Κουλούρη, ο οποίος ως δανεικός με τη σειρά του θα ετοιμάζει τις βαλίτσες του για αλλού εκείνον τον καιρό.

Είπε «όχι»

Και μιας και πιάσαμε τους δανεικούς του ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο; Κάτι νεότερο για εκείνον που είναι να φύγει πρώτος πρώτος. Ενα γεγονός ενδεικτικό των προθέσεων του Δικεφάλου για την άμεση επιστροφή του Δημήτρη Γιαννούλη (φωτογραφία) στο ρόστερ του; Πριν από μερικές ημέρες η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη αρνήθηκε πρόταση πώλησης του νεαρού μπακ. Πρόταση επίσημη που έφτασε στη Θεσσαλονίκη από το Ζάγκρεμπ και την Ντιναμό. Η μοναδική ώς τώρα για παίκτη του πρωτοπόρου.