Δύο κακουργήματα, για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), είναι ο ποινικός απολογισμός για τα δέκα ελεγχόμενα πρόσωπα στην υπόθεση της Folli Follie, ενώ η Δικαιοσύνη συνεχίζει την έρευνά της προς αναζήτηση και άλλων ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων, που φέρεται να έχουν τελεστεί από τα ίδια ή και άλλα πρόσωπα.
Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της Folli Follie, αφορά τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, που κατέχουν θέση στο ΔΣ της εταιρείας, καθώς και επτά ακόμα πρόσωπα που φέρεται – κατά τις εισαγγελικές Αρχές – να είχαν οποιαδήποτε μορφή συμμετοχικής δραστηριότητας στα ερευνώμενα αδικήματα.
Ο εισαγγελικός λειτουργός παράλληλα εξέδωσε διάταξη με βάση την οποία απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και για τα δέκα πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο της ποινικής δίωξης. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως εκ του νόμου η επικύρωση της εισαγγελικής διάταξης θα πρέπει να γίνει από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι έχουν δικονομικό δικαίωμα να προβάλουν αντιρρήσεις.
Ο Δραγάτσης, αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματίσει, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος συνολικά δέκα ατόμων.
Είναι τα ίδια πρόσωπα για τα οποία ο εισαγγελέας πριν από λίγο καιρό είχε ζητήσει από το δικαστικό συμβούλιο τη δέσμευση όλων των τραπεζικών τους λογαριασμών, των θυρίδων που ενδεχομένως έχουν στο όνομά τους, καθώς και των χρηματοπιστωτικών που τυχόν κατέχουν.
Η ίδια υπόθεση μάλιστα απασχόλησε και την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, με την επικεφαλής της, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη, να προχωρά στη δέσμευση των ακινήτων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, ενώ οι ελεγχόμενοι από την πλευρά τους έχουν προαναγγείλει με ανακοίνωσή τους την άσκηση όλων των ένδικων μέσων που προβλέπει ο νόμος για να μην ισχύσει η επίμαχη εντολή περί δέσμευσης των ακινήτων τους.
Της άσκησης ποινικής δίωξης προηγήθηκε η κλήση όλων των εμπλεκομένων με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης. Τότε, παρέδωσαν μάλιστα υπομνήματα μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων στον εισαγγελέα, ο οποίος όμως, όπως προέκυψε εκ του αποτελέσματος, δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που έδωσαν και έτσι άνοιξε ο κύκλος των διώξεων.