Λίγο πριν φτάσουμε στα μισά του δρόμου, Παναιτωλικός και Πανιώνιος εξακολουθούν να… κρυφοκοιτάζουν προς τα ψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα. Να στρέφουν το βλέμμα τους προς την πρώτη πεντάδα. Δεν είναι μακριά απ’ αυτή. Στο -2 είναι ο Πανιώνιος, στο -4 ο Παναιτωλικός. Με αρκετό δρόμο ακόμα μπροστά τους στο πρωτάθλημα. Ομως ο πρώτος στόχος τους παραμένει ίδιος: να ξεμπερδέψουν νωρίς νωρίς από κάθε σκέψη που μπορεί να τους βάζει σε περιπέτειες. Τα σημερινά παιχνίδια τους προσφέρονται για ακόμα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Παναιτωλικός φιλοξενεί στις 19.00 στο Αγρίνιο τον… καταδικασμένο, αλλά επικίνδυνο αφού δεν έχει τίποτα να χάσει πλέον, Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Πανιώνιος υποδέχεται μισή ώρα αργότερα τον γεμάτο προβλήματα Λεβαδειακό, όπου η αλλαγή προπονητή είναι πιο πιθανή από ποτέ άλλοτε μέσα στη σεζόν.

Τα ματς έχουν ασφαλώς ξεκάθαρα φαβορί. Ο Παναιτωλικός στην έδρα του έχει τον πρώτο λόγο και μονάχα ο Ατρόμητος την πρώτη αγωνιστική κατάφερε να φύγει νικητής από το Αγρίνιο. Ο Δέλλας και η ομάδα του έχουν καταφέρει να βρουν το μυστικό της επιτυχίας. Και αυτό δεν είναι άλλο από την αξιοποίηση της έδρας τους.

Στον Πανιώνιο, το ντεμπούτο του Ακη Μάντζιου δίνει άλλο χρώμα σε ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα από την οποία προέρχεται ο πρώην τεχνικός τους. Ο Ζοζέ Ανιγκό πήγε στην Πλατεία από τη Λιβαδειά. Και δεν αποκλείεται να κάνει το αντίστροφο δρομολόγιο σε περίπτωση που ο Λεβαδειακός ηττηθεί σήμερα, μιας και ο Σανίνο είναι κοντά στην έξοδο.