Η παράσταση στην οποία θα πρωταγωνιστούσε την τρέχουσα σεζόν ακυρώθηκε. Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μαζί με την Αμαλία Μουτούση θα μοιράζονταν τους ρόλους στη «Μαρία Στιούαρτ» του Σίλερ, στη σκηνή του θεάτρου της οδού Κυκλάδων. Η ηθοποιός που εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει σταματήσει να παίζει, φθινόπωρο – χειμώνα – άνοιξη – καλοκαίρι, ίσως φέτος κάνει μια αναγκαστική παύση, μια εξαίρεση.

Δεν είναι το μικρό της όνομα που την έκανε να ξεχωρίσει, άμα τη εμφανίσει. Συγχρόνως, όμως, είναι σαν το όνομά της να λειτούργησε ως μαγνήτης και προπομπός μιας διαδρομής που έμελλε να τη διαφοροποιήσει. Από τη Δόξα του Διδυμότειχου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ώς τη Θεσσαλονίκη, όπου τέλειωσε το λύκειο και άρχισε τις σπουδές – Πολυτεχνείο και δραματική του ΚΘΒΕ, ώς τις πρώτες παραστάσεις με την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, την κάθοδο στην Αθήνα και τη συνεργασία με το Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη, η πορεία της είχε ανοδική τροχιά.

Πρωταγωνίστρια, είτε παίζει τον πρώτο ρόλο είτε εντάσσεται στην ομάδα, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τέσσερις σχεδόν δεκαετίες τώρα, δουλεύει ακατάπαυστα και σκληρά. Αυστηρή και συνεπής, ξετυλίγει ένα κουβάρι ερμηνειών και επεξεργάζεται κάθε πτυχή, κάθε λεπτομέρεια των ηρωίδων που υποδύεται, όπως στους πρόσφατους ρόλους της οικονόμου, στην «Πλατεία Ηρώων» του Μπέρνχαρντ με τον μονόλογο στη σκηνή που σιδερώνει, αλλά και τον στροβιλισμό της Ατοσσας στους «Πέρσες» του Αισχύλου από τον Αρη Μπινιάρη. Μια ηθοποιός που συνεχίζει να εκπλήσσει, να εξελίσσεται. Πρότυπο για τις νεότερες ηθοποιούς, που θαυμάζουν αυτόν τον συνδυασμό δύναμης και ταλέντου, και μιας γοητείας που δεν άργησε να φανεί και από τις δουλειές της στη μικρή οθόνη – τη «χρυσή εποχή» των σειρών του Κώστα Κουτσομύτη – και όχι μόνο. Ωραία, «μοιραία» και δουλευταρού…

Γι’ αυτό και φέτος επιστρέφει στον κόσμο των ποιητών και της μουσικής και μετά τον «Γκάτσο που αγάπησα», η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, μαζί με τον Μανώλη Μητσιά, θα συνεχίσει, με αφετηρία την αίθουσα του Παρνασσού, στην Πλατεία Καρύτση, την περιπλάνησή της στα τραγούδια: «Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που ξεκινά πριν από τα Χριστούγεννα.