Μια ενδεικτική φωτογραφία της πορείας και των επιλογών του επονομαζόμενου «μυστικοσυμβούλου» του Μαξίμου Μανώλη Πετσίτη παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ», από σχετική ανάρτηση στο Διαδίκτυο του ιδίου. Ο κ. Πετσίτης εικονίζεται, τον περασμένο Απρίλιο, να παρακολουθεί το πρόγραμμα νυκτερινού κέντρου και αυτοχαρακτηρίζεται στην ανάρτηση ως… «νονός». Αξιο ειδικής αναφοράς είναι ότι δίπλα από τον φίλο και συμμαθητή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά εικονίζεται επιχειρηματίας στον τομέα των επικοινωνιών. Ο εν λόγω, για την ιστορία, αναγράφεται στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, σύμφωνα με τελευταίες ανακοινώσεις της ΑΑΔΕ, με χρέη της τάξης των 5,9 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω «προβληματικών» τιμολογίων.

Στο Διαδίκτυο υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες που είχε «ανεβάσει» ο μυστικοσύμβουλος του Μαξίμου στο πλευρό γνωστών τραγουδιστών, είτε σε νυκτερινά κέντρα (όπου δεν είχε πρόβλημα να επιδεικνύει την οικονομική άνεση που είχε εξασφαλίσει) είτε ως προσκεκλημένων του στην πολυτελή κατοικία του στην περιοχή της Πάρνηθας.

Μέτοχος σε πολλές εταιρείες. Εντύπωση προκαλεί τέλος και το πόσο πολυσχιδείς ήταν οι δραστηριότητες του κ. Πετσίτη. Για παράδειγμα, εμφανίζεται να συμμετέχει σε εταιρεία εστίασης στο Κολωνάκι, το καταστατικό της οποίας προέβλεπε – εκτός των άλλων – και… υπηρεσίες μασάζ, εκμετάλλευση και ενοικίαση εξοπλισμών παραλίας ή υπηρεσίες στάθμευσης. Ακόμα ο κ. Πετσίτης εμφανίζεται να συμμετέχει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς δύο ακόμα εστιατορίων και μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε εταιρεία που επεδίωκε έργα «ανάπλασης» στο Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με ποσοστά από 10% έως 40%. Υπενθυμίζεται επίσης ότι μέχρι στιγμής έχει «βγει» πως ο πρώην σερβιτόρος ελάμβανε αμοιβές ύψους άνω των 200.000 ευρώ ετησίως από τέσσερις-πέντε επιχειρήσεις για άγνωστο «συμβουλευτικό» ρόλο.