Καύσωνες προβλέπουν τα ποδοσφαιρικά μερομήνια για το καλοκαίρι του 2019. Η απόφαση της Μπάγερν να ανανεώσει το ρόστερ της, οι τάσεις φυγής σπουδαίων ποδοσφαιριστών, οι «διορθώσεις» που θα επιδιώξουν στους ισολογισμούς τους ελέω οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι και η νέα χρυσή φουρνιά του Αγιαξ που θα τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στη βιτρίνα προϊδεάζουν τα όσα θα ακολουθήσουν.

Ο Εντέν Αζάρ και ο Νεϊμάρ πιθανόν να αποτελέσουν τους δύο βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθούν οι σημαντικότερες μεταγραφές.

Ο Βέλγος που έχει υιοθετήσει τελευταία στάση Πυθίας για το αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Τσέλσι ή θα πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με τη Βασίλισσα για τους όρους του συμβολαίου του. Οι Ισπανοί επιμένουν πως έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και η ημέρα παρουσίασής του στον Τύπο.

Η δεύτερη μεγάλη είδηση βγήκε χθες από τη Γαλλία. Το Le10sport.com αποκάλυψε πως στα σχέδια της Μπαρτσελόνα είναι η ανταλλαγή του ανώριμου αλλά ταλαντούχου Ουσμάν Ντεμπελέ με τον Νεϊμάρ. Ειρωνεία. Ο Ντεμπελέ αποκτήθηκε άρον άρον από τους Καταλανούς για να αντικαταστήσει τον Βραζιλιάνο που μετακόμισε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η γαλλική ιστοσελίδα αναφέρει πως είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το ενδιαφέρον δεν είναι φιλολογικό. Αλλωστε τον Ντεμπελέ τον είχε στην Ντόρτμουντ ο νυν προπονητής της Παρί, Τόμας Τούχελ και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την αξία του.

Προς Παρίσι ο Ράκιτιτς

Η Μπαρτσελόνα θέλει να δώσει τον Γάλλο και ένα σημαντικό ποσό για να φέρει τον άσωτο υιό στα καταλανικά χώματα. Η προσπάθεια της Μπάρτσα θα γίνει πιο εύκολη αν η UEFA πιέσει τους Παριζιάνους να συμμορφωθούν στους κανόνες του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι.

Από την Μπάρτσα πιθανόν να φύγει και ο Ιβάν Ράκιτιτς. Ο Κροάτης φλερτάρει έντονα με την Παρί από το καλοκαίρι, η οποία του προσφέρει σχεδόν τα διπλάσια χρήματα απ’ όσα του δίνουν οι Μπλαουγκράνα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφερε να τον πείσει να παραμείνει, αλλά όπως φαίνεται ο Ράκιτιτς έχει πάρει ήδη την απόφασή του να αλλάξει περιβάλλον το καλοκαίρι.

Το Catalunya Radio μετέδωσε πως ο κροάτης μέσος πούλησε το σπίτι του στην Καστελντεφέλς και έγραψε σε γαλλικό σχολείο την κόρη του.

Ο Ράκιτιτς πακετάρει για να φύγει και ο Βενσάν Κομπανί ετοιμάζεται να αφιχθεί στη Βαρκελώνη. Το συμβόλαιο του βέλγου αμυντικού με τη Μάντσεστερ Σίτι λήγει το καλοκαίρι αλλά οι Πολίτες δεν δείχνουν προς το παρόν διάθεση να το ανανεώσουν. Η Μπάρτσα φέρεται να μπαίνει σφήνα και να διεκδικεί τον παίκτη ως back up του Ουμτιτί.

Η μεταγραφολογία με επίκεντρο το Καμπ Νου φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη τον Αλβαρο Μοράτα, ο οποίος αυτοπροτείνεται στην ομάδα του Βαλβέρδε. Εδώ και μέρες είναι γνωστό πως ο ισπανός επιθετικός θέλει να φύγει από την Τσέλσι γιατί δεν ταιριάζει στο αγωνιστικό σύστημα του Μαουρίτσιο Σάρι. Οι Μπλε δεν θα είχαν καμία αντίρρηση να τον παραχωρήσουν, αρκεί να μπουν στα ταμεία τους 65 εκατ. ευρώ.

Αν ο Μοράτα καταλήξει στην Μπάρτσα, θα αποτελέσει ένα σοβαρό πλήγμα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ο παίκτης έχει αναδειχτεί από την ακαδημία της και έχει τιμήσει τη λευκή φανέλα, με εξαίρεση δύο σεζόν που αγωνίστηκε δανεικός στη Γιουβέντους.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως η μεταγραφή συζητείται να γίνει στο χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο, δηλαδή τις επόμενες ημέρες.

Παρομοίως και για τον γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή Μπέντζαμιν Παβάρ. Ο ακραίος αμυντικός της Στουτγάρδης ίσως αλλάξει ομάδα ακόμα και τις επόμενες εβδομάδες. Ο ίδιος θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν, αλλά ενδιαφέρον έχουν δείξει επίσης η Νάπολι και η Ντόρτμουντ.

Ο Παβάρ είναι ένα από τα πολλά ονόματα στο μπλοκάκι του αθλητικού διευθυντή της Μπάγερν Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, ο οποίος έχει λάβει εντολή από τους προϊσταμένους του, τον Χένες και τον Ρουμενίγκε, για εκ βάθρων ανανέωση.

Ψηλά στη λίστα του υπάρχει ακόμα το όνομα του Ισκο. Οι σχέσεις του Ισπανού με τον προπονητή της Ρεάλ Σαντιάγο Σολάρι έχουν διαρραγεί μετά τα καψώνια στα οποία τον υποχρεώνει ο Αργεντινός λόγω πειθαρχικού παραπτώματος που υπέπεσε, με αποτέλεσμα ο Ισκο να δηλώνει αποφασισμένος να αλλάξει περιβάλλον. Η Μπάγερν έκανε την κίνησή της αλλά ώς το καλοκαίρι πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει.

Νιούκαστλ καλεί Σάμαρη

Ως τότε σίγουρα θα έχει αλλάξει ομάδα ο Αντρέας Σάμαρης. Η Νιούκαστλ είχε προσφέρει 12 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα το καλοκαίρι για να αποκτήσει τον έλληνα διεθνή, αλλά η προσφορά απορρίφθηκε. Το συμβόλαιο του Σάμαρη με τους Αετούς έχει διάρκεια ακόμα έξι μήνες και προκειμένου να μη φύγει ελεύθερος ο παίκτης η Μπενφίκα ίσως του δώσει μεταγραφή τον Ιανουάριο.