Εκκληση κατά της βίας με «λογότυπο» κάνει πλέον το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη, που βραβεύει σε μια συμβολική κίνηση όλους τους φοιτητές που βοήθησαν εθελοντικά στον καθαρισμό της Θεολογικής Σχολής μετά τις καταστροφές της 6ης Δεκεμβρίου και ταυτόχρονα απειλεί με προσφυγές στη Δικαιοσύνη.
Ετσι, την ειδική προσθήκη στο λογότυπο της αλληλογραφίας εσωτερικού του Αριστοτελείου της φράσης «Το ΑΠΘ ζητά την προστασία της Πολιτείας από τα φαινόμενα βίας και ανομίας» αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο αιτήματος δικαστικής προσφυγής του πανεπιστημίου, για την αποκατάσταση ιδίως της θεμελιώδους ηθικής βλάβης της ακαδημαϊκής του υπόστασης. Παράλληλα, η Σύγκλητος αποφάσισε να επιδιώξει συνάντηση με τους εκπροσώπους των αρμόδιων υπουργείων, της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολυνθεί «η σε βάθος εκατέρωθεν κατανόηση των διαστάσεων του προβλήματος και να συμφωνηθούν τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπισή του». Το ΑΠΘ ζητά από το υπουργείο Παιδείας έκτακτη χρηματοδότηση για να καλύψει το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών που έγιναν μετά τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου και τις διαδηλώσεις για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, καθώς και του κλεμμένου εξοπλισμού και εκφράζει «οδύνη και οργή για τις πρωτοφανείς σε έκταση καταστροφές και κλοπές που έγιναν στο κτίριο της Θεολογικής Σχολής, καθώς και την έντονη διαμαρτυρία της, γιατί το ελληνικό πανεπιστήμιο εξακολουθεί να θεωρείται χώρος εκτόνωσης της παραβατικότητας ακραίων ομάδων». Εξαίρει ωστόσο την εθελοντική δράση των φοιτητών για τον καθαρισμό του κτιρίου και την αποκατάσταση των ζημιών που ανέδειξε «τη φωτεινή πλευρά του πανεπιστημίου και ανακοινώνει ότι όλοι τους θα βραβευτούν στις 12 Δεκεμβρίου κατά την απονομή Βραβείων Αριστείας του Ιδρύματος.
Δηκτική για την Αστυνομία. Πάντως η Σύγκλητος του ΑΠΘ σε δηκτικό σχόλιο της για την αναποτελεσματικότητα των αστυνομικών Αρχών της πόλης τονίζει ότι «διαπιστώνει ότι η αποχώρηση των δραστών έγινε ελάχιστα λεπτά μετά την είσοδο ολιγάριθμων σχετικά αστυνομικών δυνάμεων στον περίβολο του ΑΠΘ, χωρίς να χρειασθεί κάποια ιδιαίτερη επιχειρησιακή δράση. Η καταφανής αποτελεσματικότητα της δημόσιας δύναμης θα πρέπει να αποτελεί οδηγό για την καλύτερη προστασία των πανεπιστημιακών κτιρίων και την αποτροπή παρόμοιων καταστροφών στο μέλλον».
Η διοίκηση του Ιδρύματος ωστόσο εκφράζει από την άλλη πλευρά την ικανοποίησή της για επιτυχημένη προχθεσινή «επιχείρηση σκούπα» στο Ιδρυμα, κατά την οποία συνελήφθησαν 40 άτομα σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών και ζητάει και στο μέλλον «διαρκή, μεθοδευμένη και συστηματική δράση της δημόσιας δύναμης».