Φουντώνουν τα σενάρια για τις πολιτικές προεκτάσεις της απόφασης του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη να μην καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Μάλιστα, εν αναμονή της επαπειλούμενης αποχώρησης του Πάνου Καμμένου και όσων τον ακολουθήσουν – εφόσον, φυσικά, υλοποιήσει τα περί αποχώρησής του «από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία» – αποκτά ένα ειδικό πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς πολλοί θεωρούν ότι μπορεί να είναι μεταξύ εκείνων που θα δώσουν την καθοριστική ψήφο εμπιστοσύνης όταν και εάν τεθεί τέτοιο θέμα στη Βουλή. Τα σενάρια που ήδη κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Βουλής ανέφεραν ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποβάλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ή ο Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, μια θετική ψήφος του Σαρίδη θα είναι αυτή «που θα κρίνει την παρτίδα».
OI 5 «ΠΡΟΘΥΜΟΙ». Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά, στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσμετρώνται οι θετικές ψήφοι των Θανάση Παπαχριστόπουλου, Ελενας Κουντουρά, Κώστα Ζουράρι (έχει δηλώσει ότι καταψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση), της Κατερίνας Παπακώστα και ενδεχομένως του Σπύρου Δανέλλη. Στην περίπτωση αυτή το καθοριστικό «151» θα μπορούσε να είναι ο Σαρίδης, διασώζοντας την κυβέρνηση.
Ο ίδιος έθεσε τρεις λόγους που τον εμποδίζουν να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό: ότι «ύστερα από χρόνια γράφτηκε στην Ελλάδα από Ελληνες», ότι «όσο λίγα και αν δίνει, δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια» και ότι «ξεκινά να αποκαθιστά αδικίες». Μάλιστα, έθεσε ως προϋπόθεση την υιοθέτηση της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει για τα όρια της φτώχειας στη χώρα, κάτι για το οποίο υπήρξε ήδη θετική ανταπόκριση διά του Αντώνη Μπαλωμενάκη που δήλωσε ότι «αξίζει η πρόταση Σαρίδη να συζητηθεί».