Δεδομένου ότι σήμερα πετάει για Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός (για το αυριανό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα), δεν αποκλείεται στο αεροδρόμιο ο Βασίλης Σπανούλης με τον Γιώργο Πρίντεζη να κεράσουν καφέ και κρουασάν τον προπονητή τους Ντέιβιντ Μπλατ, που τους… γλίτωσε να μην μπουν μέσα σε 48 ώρες δύο φορές σε αεροπλάνο αφήνοντάς τους εκτός αποστολής από το σαββατιάτικο παιχνίδι στη Ρόδο με τον Κολοσσό.

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν άνετα 86-67, με τον αμερικανοϊσραηλινό κόουτς να χαιρετάει τους παίκτες του μέσω της ΕΡΤ!

«Γεια σας, παιδιά, ελπίζω να έχετε έτοιμο το κέρασμα μόλις γυρίσω» είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού μέσω της κάμερας στέλνοντας μήνυμα σε Σπανούλη και Πρίντεζη, στους οποίους έδωσε ρεπό για να γλιτώσουν – περισσότερο – την ταλαιπωρία του ταξιδιού στο σμαραγδένιο νησί λίγο πριν από τη μεγάλη μάχη στη Βαρκελώνη.

Εκεί θα επιστρέψει ως αντίπαλος, έπειτα από τρία χρόνια, ο Σάσα Βεζένκοφ που άρπαξε άλλη μία ευκαιρία από τα μαλλιά, την οποία του έδωσε ο προπονητής του στη Ρόδο.

«Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να νικήσει η νέα μου ομάδα. Σαφώς έκανα φίλους τρία χρόνια εκεί, αλλά, όπως και να έχει, τώρα παίζω στον Ολυμπιακό. Οι δύο αρχηγοί μας είναι οι πυλώνες αυτής της ομάδας, αλλά ήταν ευκαιρία να πάρουν ανάσες και εμείς να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό για να μη φανεί πολύ η απουσία τους» τόνισε ο άσος του Ολυμπιακού που έδωσε την πιο όμορφη ασίστ του παιχνιδιού στο τελευταίο λεπτό.

Παραλήπτης της ασίστ αυτής ήταν ο 17χρονος Ανδρέας Τσουμάνης που σκόραρε γνωρίζοντας την αποθέωση από τον πάγκο. Ενας νεαρός που έχει προωθηθεί από την ακαδημία της ομάδας και είχε κάνει ντεμπούτο πέρυσι με τον Προμηθέα Πάτρας στο ΣΕΦ, βάζοντας μάλιστα τότε και 7 πόντους.

Αδύναμος κρίκος

Αντίθετα με τον εξαιρετικό Βεζένκοφ (10 π., 5 ριμπ., 5 ασίστ), τον σταθερό Μιλουτίνοφ (14 π., 7 ριμπ.), τον θετικότατο Ουίλιαμς – Γκος (16 π., 5 ριμπ., 4 ασίστ) και τον ανεβασμένο Τουπάν (10 π.), για μία ακόμα φορά πέρασε και δεν ακούμπησε ο Γιάνις Τίμα. Ο Λετονός βλέπει τις ευκαιρίες που του δίνει ο κόουτς Μπλατ να περνούν και να χάνονται και ο ίδιος παραμένει ο αδύναμος κρίκος της ομάδας σε θέμα προσαρμογής και αγωνιστικά.

Το… 13άρι (από 13 π. έκαστος) των Μαυροειδή (που είχε και 11 ριμπ.), Μπράουνινγκ (είχε και 6 ασίστ) και Τσούπκοβιτς (με 3 τρίποντα) δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει ο Κολοσσός Ρόδου την 29η συνεχόμενη ήττα του από τους Ερυθρόλευκους, καθώς μάλιστα – όπως είπε και ο τεχνικός τους Κώστας Φλεβαράκης – «εμείς φανήκαμε πιο κουρασμένοι από τον Ολυμπιακό που έχει τέσσερα παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα»!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Πειραιώτες είναι η μοναδική από τις μεγάλες και ιστορικές ομάδες που δεν έχει καταφέρει να νικήσει ποτέ ο Κολοσσός Ρόδου.