Μάλλον ικανοποιημένη πρέπει να αισθάνεται η ΑΕΚ με αυτό το 0-0 του AEL FC Arena απέναντι στη Λάρισα, καθώς οι Κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν χωρίς λύσεις και φρεσκάδα, πραγματοποιώντας μια κακή εμφάνιση και αφήνοντας άλλους δύο βαθμούς μακριά από την έδρα τους. Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε τραγικό αγωνιστικό χώρο, η Ενωση είχε πολλά ζητήματα στη δημιουργία, την ίδια στιγμή που η ψυχωμένη Λάρισα την είχε εγκλωβίσει και παράλληλα της δημιουργούσε… ανησυχίες, όταν έβγαινε στην αντεπίθεση. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις να έχουν σκοράρει, καθώς είχαν δοκάρι με τον Μπαργκάν, αλλά και μια ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον ίδιο παίκτη στις καθυστερήσεις.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν άλλαξε πολλά πράγματα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Λιβάγια αντικατέστησε τον τραυματία Μάνταλο, παίρνοντας θέση πίσω από τον Πόνσε, με τους Κλωναρίδη, Μπογέ να διατηρούνται στα άκρα. Η Ενωση προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να βρει ρυθμό και παρά τον τραγικό αγωνιστικό χώρο, να κάνει το παιχνίδι της και να αναπτυχθεί. Κάτι που στην πράξη αποδείχθηκε δύσκολο.

Λάθη επί λαθών

Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να κρατήσουν για πολλή ώρα την μπάλα στα πόδια τους, με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο και τα σκληρά μαρκαρίσματα να κυριαρχούν. Κάτι που βόλευε ξεκάθαρα τη Λάρισα, που κρατούσε την ΑΕΚ μακριά από την περιοχή της, περιμένοντας παράλληλα την ευκαιρία να γίνει απειλητική μέσω κάποιας αντεπίθεσης.

Οπως και έγινε στο 34′. Ο Μπαργκάν θα πιάσει ένα ωραίο συρτό σουτ, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Μπάρκα! Η ΑΕΚ αφού γλίτωσε το γκολ σε αυτή τη φάση βγήκε με περισσότερη ένταση στην επίθεση. Οι Κιτρινόμαυροι απλώθηκαν καλύτερα στο γήπεδο και μέσα σε τρία λεπτά απείλησαν δις την εστία του Κρίστινσον. Στο 36′ το γυριστό σουτ του Μπογέ σταμάτησε στα σώματα, ενώ δύο λεπτά μετά ένα δυνατό σουτ του Κλωναρίδη ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Λάρισας σε μια δύσκολη επέμβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα βελτιώθηκε. Η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή με τον Πόνσε στο 50′, με τη Λάρισα να απαντά με την προσπάθεια του Μπαργκάν στο 58′. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε με μεγαλύτερη ταχύτητα προς τις δύο εστίες, ωστόσο λόγω του τραγικού αγωνιστικού χώρου οι περισσότερες προσπάθειες των δύο ομάδων προέρχονταν από στημένες φάσεις.

Ο Ουζουνίδης άρχισε μετά το 60′ να διαφοροποιεί τα πράγματα για την ομάδα του, σε μια προσπάθεια να την κάνει πιο επιθετική. Ο Γιαννιώτας πέρασε στη θέση του Κλωναρίδη, ενώ λίγο αργότερα πέρασε στο ματς και ο Γιακουμάκης αντί του Μπογέ. Οσο περνούσε η ώρα όμως η Λάρισα κλεινόταν όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα οι Κιτρινόμαυροι να μην έχουν τους χώρους για να γίνουν απειλητικοί.

Η μεγάλη ευκαιρία πάντως ήταν και πάλι για τη Λάρισα. Στο 93΄ο Μπάρκας που είχε βγει αρκετά μακριά από την περιοχή του θα κάνει μια στραβοκλωτσιά και θα στρώσει την μπάλα στον Μπαργκάν, που θα βρεθεί απέναντι από την εστία της ΑΕΚ! Ομως το σουτ του παίκτη της Λάρισας θα απομακρυνθεί από τον Οικονόμου πάνω στη γραμμή, με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι τέλους και την Ενωση να γλιτώνει έτσι τα… χειρότερα.

 

Λάρισα (Τ. Φέστα, 4-1-4-1): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ακόστα, Χούμπτσεβ (73′ Μπάλλας), Νούνιτς, Γκοΐκοβιτς, Μπαργκάν, Φατιόν.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης (68′ Γκάλο), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κλωναρίδης (56′ Γιαννιώτας), Γαλανόπουλος, Μοράν, Μπογέ (79′ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Πόνσε.