Στα αφιερώματα για τον πρώτο γύρο, ίσως και στα αφιερώματα για όλο το 2018, το χθεσινό ματς στο ΟΑΚΑ θα μπορούσε να μπει στο top 5 των καλυτέρων. Οχι για το σπουδαίο θέαμα που είδαμε. Ούτε για τα πολλά γκολ. Αλλά για την αγωνία, το φινάλε – θρίλερ. Για το υπέροχο, τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση, γκολ του Μακέντα, το οποίο εν τέλει έκρινε και το ματς.

Για την πίεση του Ατρομήτου που δεν τα παράτησε ούτε λεπτό, για την εξαιρετική επέμβαση του Διούδη στο πέναλτι του Κουλούρη και τη δεύτερη, ακόμα πιο σπουδαία, λίγο αργότερα, απέναντι στον ίδιο παίκτη σε εξ επαφής προβολή από τη μικρή περιοχή. Για την ψυχή και το πάθος των παικτών του Δώνη, που στο φινάλε φάνηκε να έχουν μείνει από δυνάμεις, αλλά πάλεψαν σαν λιοντάρια για να κρατήσουν το 1-0 και τα κατάφεραν.

Και φυσικά για την τακτική προσέγγιση δύο εξαιρετικών προπονητών, που έμοιαζαν σαν να παίζουν μια παρτίδα σκάκι με αμφίρροπο αποτέλεσμα. Ο Δώνης βγήκε νικητής γιατί είχε την τύχη να διαθέτει έναν τερματοφύλακα που εξελίσσεται σε έναν εκ των κορυφαίων της σεζόν: ο Σωκράτης Διούδης δικαίως στο φινάλε του αγώνα άκουσε τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του και είδε τους συμπαίκτες του να ξεσηκώνουν τον κόσμο για να φωνάξει ακόμα πιο δυνατά.

Εκτός από έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα, ο Δώνης έχει την τύχη να διαθέτει και έναν από τους καλύτερους σέντερ φορ στη χώρα. Ο Φεντερίκο Μακέντα σκέφτηκε κάτι… μαγικό και το εκτέλεσε αριστοτεχνικά, πετυχαίνοντας το πιο όμορφο γκολ στην εν Ελλάδι καριέρα του και ένα από τα πιο όμορφα του πρωταθλήματος. Ο Ιταλός, στη 40άρα μπαλιά του Κάτσε, αποφάσισε να κοντρολάρει την μπάλα με το πλασέ του δεξιού του ποδιού, την έστρωσε υπέροχα και με το αριστερό πλάσαρε τον Μέγερι. Υπέροχο γκολ από τον Μακέντα, που έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και είναι πρώτος σκόρερ του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός έζησε στο ΟΑΚΑ την πιο δύσκολη βραδιά του από κάθε προηγούμενη. Ακόμα και από το μοναδικό ντέρμπι που έχει δώσει έως τώρα εντός έδρας, αυτό απέναντι στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν τον πίεσε, δεν τον απείλησε, δεν τον άγχωσε. Ο Ατρόμητος τα έκανε όλα αυτά. Στο πρώτο ημίχρονο είχε ένα δοκάρι, με το οποίο θα μπορούσε να έχει προηγηθεί, μόλις τέσσερα λεπτά πριν από το γκολ. Στο δεύτερο μέρος τα έκανε όλα σωστά, έφτανε ορθολογικά στην αντίπαλη περιοχή, είχε πολλές μεγάλες ευκαιρίες, αλλά στην τελική προσπάθεια έχυνε την καρδάρα με το γάλα. Με μοιραίο τον κορυφαίο του παίκτη και πρώτο σκόρερ έως τώρα στη σεζόν, τον Ευθύμη Κουλούρη.

Ο διεθνής σέντερ φορ είχε την… ατυχία να πέσει πάνω στον «κέρβερο» Διούδη, ο οποίος σε διάστημα 12 λεπτών τού στέρησε δύο φορές την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ και να γίνει ήρωας για τον Ατρόμητο. Ιδιαίτερα στη φάση του πέναλτι, ο Διούδης διαβάζει καταπληκτικά την εκτέλεση του σέντερ του Ατρομήτου, πέφτει εξαιρετικά και διώχνει χαμηλά, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο, που το ματς εξελίχθηκε σε… θρίλερ, με τον Ατρόμητο να έχει εγκατασταθεί στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, ο έλληνας πορτιέρο έδειξε τεράστια ψυχραιμία και κράτησε τους τρεις βαθμούς και μια πολύτιμη νίκη για τον Παναθηναϊκό που τον διατηρεί εντός πεντάδας και σε απόσταση δύο βαθμών από την τέταρτη ΑΕΚ.

 

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Δώνης, Κάτσε, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (83´ Τζανδάρης), Χατζηθεοδωρίδης (67´ Πούγγουρας), Μακέντα (46´ Καμπετσής).

Ατρόμητος: Μέγερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Νάτσος (66´ Ούμπιδες), Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης (46´ Ενσικουλού), Μπρούνο (78´ Κωτσόπουλος), Κουλούρης.

Θα περίμενα από τον Ρισβάνη να τηρήσει το fair play

O Γιώργος Δώνης, αφού αποκάλεσε MVP όλους τους ποδοσφαιριστές του στο χθεσινό παιχνίδι, στάθηκε στον Σπύρο Ρισβάνη και στην απόφασή του να μην τηρήσει το fair play σε μια φάση προς το φινάλε του αγώνα.

«Η ομάδα μας δείχνει πολύ μεγάλο επίπεδο από την αρχή της σεζόν και σεβασμό σε αντίπαλο και διαιτητή. Ο,τι κι αν έχουμε δεχτεί σε οποιοδήποτε γήπεδο, τους σεβόμαστε όλους. Εμείς δεν είμαστε ομάδα που προκαλεί καθυστερήσεις. Στη συγκεκριμένη φάση θα έπρεπε ο Ρισβάνης, που τον ξέρω πολύ καλά και είναι πολύ καλό παιδί, να δώσει την μπάλα πίσω. Εμείς το κάνουμε πάντα, θα περίμενα να το κάνει και ο Ρισβάνης, κάτι που δεν έκανε».

Ο Νταμίρ Κάναντι στάθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες και δήλωσε απογοητευμένος από την ήττα: «Φυσικά, μετά τη σημερινή ήττα είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Θέλαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς δεν ήρθε. Στο πρώτο μέρος, στο τεχνικό κομμάτι κάναμε πολλά λάθη, χάναμε εύκολα την μπάλα και μας κόστισε αμυντικά. Είχαμε την πολύ μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Γιαννούλη και μετά μια λάθος τοποθέτηση στην άμυνα που έφερε το 1-0. Συγχαρητήρια στον Μακέντα για το γκολ, αλλά ήταν λάθος και απ’ την πλευρά μας».