Υπάρχουν μαγικά ραβδάκια στο ποδόσφαιρο; Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε ο Γιώργος Παράσχος κάπου ανάμεσα στα μπλοκάκια του και τις σημειώσεις του έχει και ένα τέτοιο. Και το χρησιμοποιεί από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία του Αστέρα Τρίπολης, αντικαθιστώντας τον Σάββα Παντελίδη. Εξι βαθμούς σε δέκα αγώνες είχε ο Αστέρας στην προ Παράσχου εποχή. Με μία νίκη και τρεις ισοπαλίες. Χωρίς αντίδραση όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ. Με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Και με βαθμολογική θέση που έφερνε μπελάδες στο μυαλό. Ωσπου ήρθε ο Παράσχος.

Τέσσερα στα τέσσερα, το απόλυτο των βαθμών (12), πίστη για τη νίκη μέχρι το φινάλε, ανατροπή κόντρα στον ΟΦΗ, καλό ποδόσφαιρο και πάλι και πλέον κοντά στον αρχικό στόχο. Στην πρώτη πεντάδα και την ευρωπαϊκή έξοδο. Ο ΟΦΗ, το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν το τέταρτο κατά σειρά «θύμα» του Αστέρα του Παράσχου (2-1 το τελικό σκορ). Είχαν προηγηθεί η Λάρισα, ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ΟΦΗ αποδείχθηκε πιο σκληρό καρύδι. Προηγήθηκε, μάλιστα, με ένα γκολ-φάουλ του Δεληγιαννίδη στο 26′. Τούτη τη φορά οι Αρκάδες είχαν να γυρίσουν το παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που στις αντεπιθέσεις δημιουργούσε κινδύνους για δεύτερο γκολ. Το πρώτο μέρος πέρασε με τους γηπεδούχους να είναι φλύαροι, αλλά στο δεύτερο υπήρξαν καταιγιστικοί. Τελείωσαν το ματς με 21 τελικές. Σε μία από αυτές κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τόνσο.  Ο Αργεντινός ισοφάρισε στο 62′ και ήταν εκείνος που στο 87′ βρέθηκε στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή για το τελικό 2-1.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Μουνάφο, Καλτσάς (82′ Τσιλιανίδης), Μανιάς (88′ Βαλιέντε), Φερνάντεθ (65′ Δουβίκας).

ΟΦΗ: Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Κοροβέσης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Παπαστεριανός (63′ Ντίνας), Μεγιάδο, Κυριακίδης (88′ Κουτσιανικούλης), Πλατέλλας, Σασί (63′ Νέιρα), Βουό.