Η χώρα που γέννησε τον Ασαμόα, τον Αγιού, τον Γεμπόα, τον Αμπεντί Πελέ και τους λοιπούς ποδοσφαιρικούς Black Stars καμαρώνει και για έναν μπασκετμπολίστα, τα κάλλη του οποίου κοσμούν το ρόστερ του Περιστερίου.

Το Σάββατο ο γεννημένος στο Σεκνόντι Τακοράντι της Γκάνας, αλλά αμερικανοθρεμμένος (στο Λύκειο Σεντ Αντριους και στο Κολέγιο Πρόβιντενς), επιλεγμένος στο Νο 51 του προπέρσινου ντραφτ από τους Σέλτικς και με συμμετοχή σε τρεις αγώνες του ΝΒΑ με τη φανέλα των Μάβερικς, Μπεν Μπέντιλ όρθωσε το ούτως ή άλλως μεγάλο ανάστημά του και έγινε ο Big Ben, τον οποίο ανυπερθέτως χρειάζονταν οι προλετάριοι της δυτικής όχθης!

Την περασμένη Δευτέρα οι Περιστεριώτες είδαν το σερί τους (7-0) να διακόπτεται από τον Παναθηναϊκό, αλλά προχθές, σε πείσμα της απουσίας του μέχρι τούδε MVP του πρωταθλήματος, Ράιαν Χάροου νίκησαν τον Πανιώνιο και το καινούργιο «πρέπει» επιστρέφοντας από το -8 του 33ου λεπτού. «Σήμερα πήραμε πάλι ένα διδακτικό μάθημα επιβίωσης» τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης, προς τον οποίο εξέφρασε κιόλας τον θαυμασμό του ο ιστάμενος στον απέναντι πάγκο, άλλοτε συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό, Νίκος Οικονόμου.

Στο θρίλερ του Σαββάτου ο γκανέζος σέντερ παρουσίασε την επιτομή του clutch player, καθώς πέτυχε τους τελευταίους οκτώ πόντους του Περιστερίου μετατρέποντας το σκορ από 66-69 σε 74-71: τρίποντο για το 69-69, δίποντο για το 71-71, 1/2 βολές για το 72-71 και άλλες 2/2 για το 74-71, για να ακολουθήσει το ύστατο άστοχο σουτ από τα 6,75 μ. του Ι Τζέι Σίνγκλερ.

Ολα καλώς καμωμένα!