Θρήνος στη Στουτγάρδη λίγα λεπτά μετά τη σπουδαία νίκη επί της Χέρτα με την οποία ανέβηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο πατέρας του αρχηγού της Στουτγάρδης, Κρίστιαν Γκέντνερ, άφησε την τελευταία του πνοή στις εξέδρες του γηπέδου, λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης.

Ο Χέρμπερτ Γκέντνερ ήταν στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον γιο του. Ξαφνικά κατέρρευσε και παρά τις προσπάθειες των γιατρών που βρέθηκαν αμέσως δίπλα του έφυγε από τη ζωή.

Ο Κρίστιαν Γκέντνερ εκείνη τη στιγμή έκανε δηλώσεις για το παιχνίδι και ενημερώθηκε στη συνέχεια για τον θάνατο του πατέρα του. «Ο σύλλογος θρηνεί την απώλεια του Χέρμπερτ Γκέντνερ. Οι σκέψεις των ανθρώπων της ομάδας είναι αποκλειστικά με την οικογένεια Γκέντνερ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Στουτγάρδη, η οποία σημείωσε επίσης πως ο 33χρονος ποδοσφαιριστής θα μείνει με την οικογένειά του και ο ίδιος θα αποφασίσει αν θα αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Βόλφσμπουργκ. Επίσης, η Στουτγάρδη ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον Τύπο. Σημειώνουμε ότι η Στουτγάρδη νίκησε 2-1 με δύο γκολ του Μάριο Γκόμες, το δεύτερο μάλιστα ήταν από ασίστ του Γκέντνερ.«Ολοι από τη Χέρτα θα ήθελαν να στείλουν τις σκέψεις και τα συλλυπητήριά τους στον Κρίστιαν Γκέντνερ και την οικογένειά του ύστερα από τα θλιβερά νέα» ήταν το μήνυμα της Χέρτα μέσω των social media.

Πρωταθλήτρια χειμώνα

Η Ντόρτμουντ αναδείχτηκε πρωταθλήτρια χειμώνα δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του α’ γύρου και τις δύο προηγούμενες φορές που είχε πετύχει το ίδιο αναδείχτηκε στο τέλος πρωταθλήτρια. Οι… συνήθεις ύποπτοι Πάκο Αλκάθερ και Μάρκο Ρόις πέτυχαν τα γκολ στο 2-1 επί της Βέρντερ Βρέμης. Ο ισπανός επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ με ένδεκα γκολ, ενώ ο Ρόις έχει δέκα, αλλά και πέντε ασίστ. «Χωρίς αμφιβολία είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά ο τίτλος του χειμώνα δεν λέει πολλά» ανέφερε ο Λισιέν Φαβρ.

Ο Νίκο Κόβατς ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση στο 4-0 επί του Αννόβερου: «Είναι σημαντικό να βλέπεις την ομάδα να αγωνίζεται σοβαρά και πειθαρχημένα, ύστερα από ένα δυνατό ματς κόντρα στον Αγιαξ. Συνεχώς βελτιωνόμαστε», είπε ο τεχνικός της Μπάγερν.

Ο Κλοπ των Αλπεων

Το προσωνύμιο του νέου προπονητή της Σαουθάμπτον, Αυστριακού Ραλφ Χάσενχουτλ, είναι «Κλοπ των Αλπεων» λόγω της θητείας του στη Λειψία, στην οποία έμεινε δύο χρόνια και την οδήγησε στη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.