Σε 11 αγωνιστικές είχε μόλις έναν βαθμό με τρεις διαφορετικούς προπονητές στον πάγκο. Με τον τέταρτο τεχνικό του φέτος, τον Μπάμπη Τεννέ, ο Απόλλωνας έχει πάρει τέσσερις βαθμούς στην τελευταία τριάδα αγώνων. Μάλιστα κόντρα στην Ξάνθη στη Ριζούπολη έκανε και σεφτέ στις νίκες (1-0) και την επόμενη εβδομάδα πάει στο φινάλε του πρώτου γύρου στην πόλη (Λαμία) όπου ξεκίνησε φέτος τη σεζόν ο έμπειρος τεχνικός. Ο οποίος πέρυσι είχε καταφέρει στην παρθενική σεζόν της ομάδας από τη Φθιώτιδα όχι απλώς να την κρατήσει άνετα στην κατηγορία, αλλά και να την οδηγήσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου αποκλείοντας με εντυπωσιακό τρόπο τον Παναθηναϊκό (4-1 και 0-1)! Το φετινό στοίχημα του Μπάμπη Τεννέ είναι πολύ πιο δύσκολο τη στιγμή που ανάλαβε την Ελαφρά Ταξιαρχία, η οποία όμως χθες νίκησε στον πρώτο «τελικό» της χρονιάς και βάζει πλώρη για τον επόμενο. Αντικειμενικά ο στόχος του Απόλλωνα είναι να μπορέσει έστω να πιάσει τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ για τη σωτηρία με ομάδα της Β’ Εθνικής και να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό (οι τελευταίοι τρεις). «Είμαστε ακόμα στην εντατική με μηχανική υποστήριξη, μακάρι να μπορέσουμε να ζήσουμε γιατί ακόμα είναι μακριά η σωτηρία. Αυτό που με ευχαριστεί όμως είναι το πάθος που δείχνουν τα παιδιά παρ’ όλα αυτά» τόνισε ο τεχνικός της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Η οποία σε ένα παιχνίδι κομβικό, κυρίως χάρις στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία της κατάφερε να αποδιοργανώσει την επιθετική λειτουργία της Ξάνθης και ουσιαστικά να μην κινδυνέψει σοβαρά ούτε μια φορά σε 90 λεπτά. Ετσι αρκούσε να αξιοποιήσει έστω μία από τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε, κάτι που έγινε από τον Τομάς Μπεντινέλι.

Ο βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έπειτα από έξοχο συνδυασμό με τον Σικαμπάλα «εκτέλεσε» από κοντά τον Ζίβκοβιτς (στο 59′) διαμορφώνοντας ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα.

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Κοντοές (41′ Κύργιας), Οριουέλα, Λούκιτς, Τζανετόπουλος, Γκίνο (78′ Ντ’ Ούρσο), Κονέ, Ακόστα, Ντεφεντερίκο (50′ Σικαμπάλα), Μπεντινέλι, Ελ Χέλβε.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Φουρτάδο (46′ Κάστρο), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Κοβάσεβιτς, Σαρπόνγκ (76′ Καμαρά), Καντά, Σιλά, Τζουρίσκοβιτς, Γέντρισεκ.