Tην Παρασκευή το βράδυ στο ΟΑΚΑ έσυρε τον (τελευταίο) χορό ο Ντίνος Μήτογλου, χθες στην Πυλαία πήρε το μαντίλι ο Κιθ Λάνγκφορντ και μένει να φανεί ποιος θα βγει μπροστά στο τρίτο ετάπ που είναι και το δυσκολότερο, αύριο το βράδυ στη Μαδρίτη…

Προεξάρχοντος του δις πρώτου σκόρερ της Ευρωλίγκας που έβγαλε black jack και αναδείχθηκε κιόλας ΜVP της ένατης αγωνιστικής και με πολιορκητικούς κριούς τα τρίποντα (11/25) και τον υψηλό δείκτη δημιουργίας (29 ασίστ) ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 93-83 και συνεχίζει την αήττητη προέλασή του στην Basket League (8-0), αλλά… σιγά τα ωά! Τι σημαίνει αυτό; Πέρυσι έβγαλε αλώβητος όλη την κανονική περίοδο και επέκτεινε το σερί του ώς το 31-0, αλλά επί της παρούσης εκείνο που τον απασχολεί πρωτίστως δεν είναι τα εντός και επί τα αυτά ρεκόρ, αλλά η αναβάθμιση της εικόνας του εκτός των τειχών.

Κόντρα στην Νταρουσάφακα έκλεψε απροσδόκητα την παράσταση και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην αγχωτική νίκη ο γιος του παλαίμαχου στόπερ της Δόξας Δράμας και του ΠΑΟΚ Δημήτρη Μήτογλου, για τον οποίο ο Σελτσούκ Ερνάκ θα μπορούσε (βαδίζοντας στα χνάρια του σερ Αλεξ Φέργκιουσον όταν είδε τον Γιούρκα Σεϊταρίδη) να αναρωτηθεί «Who is Mitoglou?».

Παρεμπιπτόντως ο 22χρονος φόργουορντ φρόντισε και χθες να κάνει… φασαρία όχι με τη συνολική καταλυτική παρουσία του, όπως την Παρασκευή, αλλά με ένα α λα Γιάννης Αντετοκούνμπο κάρφωμά του στην τρίτη περίοδο!

Διαφορά ασφαλείας

Σαράντα οκτώ ώρες μετά το θρίλερ με την Νταρουσάφακα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ασφαλώς δεν διατύπωσε την ίδια απορία στη θέα του κρεσέντο του Λάνγκφορντ, που είναι σεσημασμένος για την εκτελεστική ικανότητά του. Κόντρα στον ΠΑΟΚ, που είχε να επιδείξει ένα εξαιρετικό momentum από τις πέντε απανωτές νίκες του στο Champions League, ο Παναθηναϊκός έκτισε μια διαφορά ασφαλείας από το ημίχρονο κι αυτή έμελλε να αποτελέσει το… λίπος του, όταν οι οικοδεσπότες αντεπιτέθηκαν και έφτασαν στο -7, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν περισσότερο.

«Η νίκη επί της Νταρουσάφακα, όπως κι αν συντελέσθηκε, τόνωσε την αυτοπεποίθησή μας και σήμερα τα καταφέραμε με διαφορετικό τρόπο, έχοντας ως όπλο την επίθεση» σχολίασε ο Τσάβι Πασκουάλ, στον οποίο ασφαλώς δεν άρεσε το γεγονός ότι οι Πράσινοι δέχθηκαν 51 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

«Για να νικήσεις σε ένα τέτοιο ματς πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα σε τέλειο βαθμό και ο αντίπαλος να μη βρεθεί σε καλή μέρα. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός απέχουν έτη φωτός από τις υπόλοιπες ομάδες. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε πιο απαιτητικοί και λιγότερο φοβισμένοι, κυρίως σε φάσεις ένας εναντίον ενός» επισήμανε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 11 (2/5 δ., 0/1 τρ., 7/10 β., 3ρ.), Κόνιαρης 7, Γκος 12 (1/4 δ., 2/6 τρ., 4/4 β., 5 ασ.), Τζόουνς 8, Μορέιρα 10 (5/9 δ., 7 ρ.), Ζάρας, Σχίζας, Αθηναίου 3, Γκάρετ 10 (8 ρ.), Χάτσερ 22 (3/5 δ., 2/3τρ., 10/11β.)

Παναθηναϊκός: Λάνγκφορντ 21 (3/5 δ., 3/3 τρ., 6/6 β., 4ρ., 5ασ.), Λοτζέσκι 11 (1/2 δ., 3/4 τρ.), Παππάς 5, Καλάθης 12 (4/7 δ., 1/5 τρ., 1/2 β., 4 ρ., 9 ασ.), Λάσμε 8, Μήτογλου 3, Γκιστ 7, Βουγιούκας, Αντετοκούνμπο 3, Λεκαβίτσιους 9, Τόμας 14 (5/6 δ., 0/1 τρ., 4/4 β.).