Χριστιάνα Καλογήρου, περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Στήριξη της παραγωγής για την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών μας και της απασχόλησης στον τόπο μας. Εφαρμόζουμε ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, ώστε με την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των προϊόντων μας και την ταυτοποίησή τους να πετύχουμε καλύτερη θέση και τιμές στην αγορά.

Κατερίνη

Τρεις γαλάζιοι για το χρίσμα

Εδώ και μήνες έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο Κατερίνης. Ο νυν δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, ο οποίος εκλέγεται από το 2006 με τη στήριξη της ΝΔ, ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του. Ωστόσο, σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές το χρίσμα της Πειραιώς διεκδικούν κι άλλοι γαλάζιοι υποψήφιοι. Ηδη, έχουν ανακοινώσει πως θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος καθώς και ο δικηγόρος Θανάσης Λιακόπουλος. Στη λίστα με τους υποψηφίους φιγουράρουν τόσο ο φαρμακοποιός Γρηγόρης Ζάννας, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές το 2012, όσο και ο Γιώργος Νταντάμης, ο οποίος ανακοίνωσε σχετικά νωρίς, τον Μάρτιο, την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία.

Χαϊδάρι

Ποιοι κλείδωσαν για την κούρσα

Στον Δήμο Χαϊδαρίου η λίστα με τους υποψήφιους δημάρχους έχει αρχίσει να συμπληρώνεται. Ηδη ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου Θοδωρής Σπηλιόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ λίγες μέρες αργότερα και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κέντρης, προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε πως θα διεκδικήσει τη δημαρχία. Οσον αφορά τον νυν δήμαρχο της πόλης Μιχάλη Σελέκο (φωτογραφία), θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΚΕ.

Σαλαμίνα

Σε θέσεις μάχης για τον θώκο

Η εκλογική… ναυμαχία της Σαλαμίνας έχει ήδη αναδείξει αντιπάλους, καθώς εκτός από τη νυν δήμαρχο Ισιδώρα Παπαθανασίου – Νάννου (φωτογραφία), η οποία θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Μάλιστα, στις εκλογές του Μαΐου, υποψήφιος για τον δήμο Σαλαμίνας θα είναι και ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Αμυνας ναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης.

Κορυδαλλός

Ποιοι βάζουν πλώρη για τον δήμο

Στον Δήμο του Κορυδαλλού ο νυν δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης (φωτογραφία), θα έχει τη στήριξη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του Κινήματος Αλλαγής. Από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, προέρχεται και η Καίτη Κυλάκου, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι υποψήφια. Από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως βάζει πλώρη για τον δήμο ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά με τη ΝΔ και τέως αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς. Προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Δημόπουλος θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά τη δημαρχία.

Λευκάδα

Τα τέσσερα πρώτα ονόματα

Στο νησί της Λευκάδας φαίνεται πως ήδη οι πρώτοι υποψήφιοι έχουν πάρει θέση. Ο νυν δήμαρχος του νησιού του Ιονίου, Κωνσταντίνος Δρακονταειδής (φωτογραφία), στις εκλογές του Μαΐου θα έχει απέναντί του τον κτηνίατρο – ιχθυοπαθολόγο και τέως δημοτικό σύμβουλο της Λευκάδας, Χαράλαμπο Καλό. Ενώ την υποψηφιότητά του για τον δήμο έχει ανακοινώσει και ο πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Θεόδωρος Σολδάτος, ο οποίος θα έχει τη στήριξη της Πειραιώς. Τον δήμο θα διεκδικήσει και ο Μάκης Μελάς.

Δράμα

Οι πρώτες υποψηφιότητες

Οι πρώτες υποψηφιότητες για τον Δήμο της Δράμας έχουν ήδη ανακοινωθεί επίσημα. Σίγουρη θεωρείται η εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας από τον τωρινό δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο (φωτογραφία). Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει και ο πρώην δήμαρχος Δράμας και βουλευτής με Το Ποτάμι, Κυριάκος Χαρακίδης, ενώ στις εκλογές θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών της Δράμας και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Αλέξης Τσιαμπούσης και ο Στέργιος Ηλιόπουλος. Πάντως, ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ για το αν θα είναι υποψήφιος ή όχι.

Λέρος

Για μια δεύτερη θητεία

Σχεδόν 10 μήνες πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ο σημερινός δήμαρχος της Λέρου Μιχάλης Κόλιας (φωτογραφία) ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει ξανά υποψηφιότητα και να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στον δήμο του νησιού. Αναμένονται το επόμενο διάστημα οι κινήσεις που θα κάνουν όσοι ενδιαφέρονται για τον δημαρχιακό θώκο.

Περιφέρεια Κρήτης

Οι στηρίξεις και τα φλερτ

Απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος έχει λάβει την επίσημη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής ενώ τον «φλερτάρει» στενά και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ο 34χρονος Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Μάλιστα, την υποψηφιότητα Μαρκογιαννάκη στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, καθώς μετά τη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη τρεις βουλευτές Κρήτης της ΝΔ (Αυγενάκης, Πλακιωτάκης, Κεφαλογιάννης) έκαναν κοινή δήλωση στήριξης στο πρόσωπο του υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης.

Αγιος Δημήτριος Αττικής

Οι 5+1 μνηστήρες

Η νυν δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου θα διεκδικήσει μία δεύτερη θητεία στον δήμο. Απέναντί της, στις εκλογές του Μαΐου θα βρεθεί ο Χρήστος Περκετές, ο οποίος ενδέχεται να υποστηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία. Οι Βασίλης Κουτσοβασίλης, Στέλιος Μαμαλάκης, Αλέξανδρος Αρβανιτάκης και Παναγιώτης Λασκαρίδης, όπως όλα δείχνουν, θα δώσουν ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις το «παρών» στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.