Τα δώρα ήρθαν μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, με Πρίγιοβιτς και Μπίσεσβαρ να παίζουν τον ρόλο του Αϊ-Βασίλη για τον ΠΑΟΚ που συνέχισε το νικηφόρο σερί του και στη Λιβαδειά (2-1).

Πύρρειος νίκη βέβαια καθώς χάνει όλη τη σεζόν ο Πόντους Βέρνμπλουμ! Ο Σουηδός σε μια ανύποπτη στιγμή, μόλις στο 5ο λεπτό, διεκδικώντας μια μπαλιά στον αέρα, την ώρα της προσγείωσης πάτησε άσχημα το αριστερό του πόδι και αποχώρησε υποβασταζόμενος.

Δυστυχώς, οι φόβοι του ιατρικού επιτελείου επιβεβαιώθηκαν καθώς ο άσος των κυπελλούχων υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και έτσι τελειώνει άδοξα για αυτόν η χρονιά (η αποθεραπεία διαρκεί τουλάχιστον 4-5 μήνες) και θα κάνει «μαύρες» γιορτές.

«Πολύ σκληρή και δύσκολη στιγμή ο τραυματισμός του Πόντους και για τον ίδιο. Ελέγξαμε τον αγώνα απόλυτα, απλά δεν βάλαμε το τρίτο γκολ και έτσι ήρθε αυτό του Λεβαδειακού να βάλει πάλι λίγο πίεση στο παιχνίδι» τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αϊ-Βασίλης του Δικεφάλου, ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς, άνοιξε και πάλι τον σάκο με τα δώρα και μοίρασε στους συμπαίκτες του ένα σημαντικό γκολ λίγο πριν φύγει το ημίχρονο, κάνοντας έτσι ακόμα πιο εύκολο το έργο της ομάδας του.

Η οποία, έχοντας εξασφαλίσει τα νώτα της από τον ακίνδυνο Λεβαδειακό (απείλησε μόλις μία φορά σε 73 λεπτά παιχνιδιού την εστία του Πασχαλάκη, με τον έλληνα κίπερ να αποκρούει χωρίς πρόβλημα το σουτ του Ιωαννίδη στο 21′), πήρε σιγά σιγά μέτρα στο γήπεδο, δικαιολογώντας και τον τίτλο του φαβορί και έφτασε τελικά στο… 13άρι, πετυχαίνοντας δηλαδή τη 13η νίκη του σε 14 αγώνες. Αυξάνοντας τη διαφορά από τη δεύτερη θέση στους 8 βαθμούς (αφού την προηγούμενη αγωνιστική δεύτερος ήταν ο Ατρόμητος στους 7 βαθμούς και τώρα έχει περάσει ο Ολυμπιακός που είναι 8 πόντους πίσω).

Η οβίδα του Πρίγιοβιτς στο 41′ (από την εξαιρετική μεταβίβαση του Λέο Ζαμπά) άνοιξε τον χορό των γκολ για τους φιλοξενουμένους, ενώ ο κορυφαίος παίκτης του Δικεφάλου, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, φάνηκε να τελειώνει πολύ νωρίς το παιχνίδι με το ιδανικό πλασέ του στο 46′, όπου νίκησε τον Μπάγιτς στην αριστερή του γωνία.

Αυτό το γκολ όμως, αντί να λειτουργήσει ευεργετικά για τους φιλοξενουμένους, τους έκανε πιο νωθρούς καθώς πάτησαν σε αυτό το 2-0, θεωρώντας ότι τελείωσαν το παιχνίδι. Κάτι που δεν έκανε στο 65′ ο Λέο Ζαμπά, τον οποίο έβγαλε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ ο Μαουρίσιο, αλλά ο Βραζιλιάνος έχασε τεράστια ευκαιρία πλασάροντας με λόμπα άουτ.

Ετσι ο νόμος του ποδοσφαίρου – που είναι αμείλικτος – έφερε τους γηπεδούχους σε ένα δίλεπτο ξέσπασμα να βάζουν δύσκολα στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Την πρώτη φορά (74′) ο έμπειρος κίπερ εξουδετέρωσε εντυπωσιακά το σουτ του Καραχάλιου, αλλά στο κόρνερ που ακολούθησε νικήθηκε όχι τόσο από την εξαιρετική έμπνευση και το γυριστό σουτ του Ζησόπουλου (75′), όσο κυρίως από την αλλαγή πορείας της μπάλας που κόντραρε πάνω στον Μάτος και πήρε πολλά φάλτσα για τη μείωση του σκορ από τους γηπεδούχους.

Δεν απείλησε

Ομως στην ουσία ο Λεβαδειακός, δικαιώνοντας απόλυτα τη βαθμολογική του θέση (με ανάλογες εμφανίσεις δύσκολα θα σώσει την κατηγορία), δεν μπόρεσε να απειλήσει και δέχτηκε δύο γκολ – μαχαιριές στο φινάλε του ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του δευτέρου.

«Το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε ήταν καθοριστικό, δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε όσο θέλαμε» τόνισε ο ιταλός τεχνικός των γηπεδούχων Τζουζέπε Σανίνο.

Λεβαδειακός (Τζουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Καθάριος (64′ Νανζίς), Ζησόπουλος, Γιακουμάκης (90′ Μαρκόβσκι), Καραχάλιος (79′ Μανγκά), Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Λιάγκας, Μητρόπουλος, Ιωαννίδης, Στανόγεβιτς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Τόσκα, Μαουρίσιο (81′ Κάνιας), Βέρνμπλουμ (7′ Σάχοβ), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (85′ Ελ Καντουρί), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.