Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για την αγορά εκλογικού υλικού με απευθείας αναθέσεις δεν αποκαλύπτει μόνο τις προθέσεις της. Μαρτυρά και τη σπουδή της εξαιτίας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει: ο πολιτικός χρόνος μοιάζει ασφυκτικός και αυτή η συνθήκη ασφυξίας φέρνει τον εκλογικό ορίζοντα όλο και πιο κοντά.

Πιο κοντά φέρνει τις εκλογές και μια σειρά από κινήσεις της κυβέρνησης, όπως είναι η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο 15.000 προσλήψεων. Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτά τα δεδομένα από τα οποία τεκμαίρεται ότι η κυβέρνηση κινείται σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς. Ακόμη και το λάθος του Προέδρου της Βουλής που είπε από την έδρα του ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο θύμισε το ρητό γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει – το λάθος αποκαλύπτει την αλήθεια.

Με τις κινήσεις να είναι τόσο ενδεικτικές, τις προθέσεις τόσο φανερές και τα γλωσσικά λάθη τόσο αποκαλυπτικά, η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να συμπεριφέρεται σαν να το έχει ο κόσμος τούμπανο και αυτή κρυφό καμάρι. Η πολιτική ζωή και η χώρα πρέπει να απαλλαγούν επιτέλους από την εργαλειοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών. Γιατί δεν βιάζεται μόνο η κυβέρνηση να προμηθευτεί εκλογικό υλικό. Βιάζεται και ολόκληρη η χώρα να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο που σκοπίμως κρατάει θολό η ίδια η κυβέρνηση πιστεύοντας λανθασμένα ότι έτσι θα αποκομίσει εκλογικά οφέλη.