Μετά το κοινωνικό μέρισμα, το κρεσέντο των παροχών συνεχίζεται με το έξτρα επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και το νέο στεγαστικό επίδομα, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση υπόσχεται στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις που τους έχουν πνίξει τα χρέη μια νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση σε περισσότερες δόσεις των  ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία και τα Ταμεία.

Εκτός από το μέρισμα, χιλιάδες νοικοκυριά που κατοικούν σε ορεινές περιοχές θα λάβουν έξτρα επίδομα θέρμανσης έως 312,50 ευρώ στις 28 Δεκεμβρίου. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ και θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που κατοικούν μόνιμα στους Ν. Γρεβενών, Δράμας, Εβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας, καθώς και σε ορεινές περιοχές των Νομών Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής.

Επίσης, στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπουργική απόφαση για το νέο επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου να έχει προαναγγείλει την αύξηση της επιδότησης περίπου κατά 30%. Αυτό σημαίνει ότι το εκλογικό 2019 τα νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια θα εισπράξουν μεγαλύτερο επίδομα για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που προμηθεύτηκαν. Το ποσό της επιδότησης από 12,5 λεπτά το λίτρο αναμένεται να αυξηθεί στα 15 με 16,50 λεπτά το λίτρο, χωρίς να αποκλείεται να είναι υψηλότερο για τις ορεινές περιοχές.

Το στεγαστικό. Στις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσει και η καταβολή του στεγαστικού επιδόματος σε περίπου 300.000 νοικοκυριά. Το επίδομα που θα χορηγηθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ και θα το εισπράττουν κάθε μήνα οικογένειες που πληρώνουν ενοίκιο ή δόση στεγαστικού δανείου.

Και ρύθμιση χρεών. Στο προεκλογικό πακέτο παροχών εντάσσεται και η νέα ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Εφορία και Ταμεία που υπόσχεται τώρα η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής το πράσινο φως των δανειστών.