Το κινηματογραφικό δίδυμο που μας χάρισε τον «Ιντιάνα Τζόουνς» και τις περιπέτειές του βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του περιοδικού «Forbes» με τις πλουσιότερες διασημότητες των ΗΠΑ για το 2018. Ο Τζορτζ Λούκας, βέβαια, δεν δημιούργησε τα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του χάρη στον συγκεκριμένο ήρωα, αλλά κυρίως χάρη στον Λουκ Σκάιγουοκερ και την παρέα τού «Star Wars». Η Disney τα αγόρασε μαζί με την εταιρεία Lucasfilm το 2012 έναντι 4,05 δισ. δολαρίων.

Ο φίλος του Λούκας, Στίβεν Σπίλμπεργκ, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με περιουσία που ανέρχεται στα 3,7 δισ. δολάρια. Είναι τα κέρδη μιας καριέρας γεμάτης μπλοκμπάστερ, που απλώνεται σε πέντε δεκαετίες και σύντομα σε έξι.

Η πλουσιότερη γυναίκα στη λίστα του «Forbes» είναι η παρουσιάστρια και επιχειρηματίας Οπρα Γουίνφρι, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση, με την περιουσία της να εκτιμάται στα 2,8 δισ. δολάρια. Μοναδική άλλη γυναίκα στη δεκάδα – και νέα είσοδος στη λίστα – η μόλις 21 ετών Κάιλι Τζένερ της οικογένειας των Καρντάσιαν. Η τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας είδε την περιουσία της να αυξάνεται χάρη στις πωλήσεις των προϊόντων ομορφιάς «Kylie Cosmetics» και να φτάνει τα 900 εκατ. δολάρια. Η Τζένερ ισοβαθμεί στην πέμπτη θέση με τον ράπερ, μουσικό παραγωγό και επιχειρηματία Τζέι-Ζι. Μια θέση από πάνω τους βρίσκεται ο θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν με περιουσία 1,7 δισ. δολαρίων.

Τη δεκάδα ολοκληρώνουν ο μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ με περιουσία 875 εκατ. δολαρίων, ο ράπερ Σον «Diddy» Κομπς με 825 εκατ. δολάρια, ο γκόλφερ Τάιγκερ Γουντς με 800 εκατ. δολάρια και με το ίδιο ποσό ο πολυγραφότατος Τζέιμς Πάτερσον. Πρόσφατα ο Πάτερσον είχε βρεθεί στην κορυφή της λίστας του «Forbes» με τους συγγραφείς που κέρδισαν τα περισσότερα χρήματα το 2018, ενώ κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες παρουσίες βιβλίων στη λίστα με τα μπεστ σέλερ των «New York Times».

Το σύνολο των περιουσιών των 10 διασημοτήτων της λίστας του «Forbes» ανέρχεται σε 18,7 δισ. δολάρια.