Κι ύστερα καθόμαστε εμείς και γράφουμε για τον Πρίγιοβιτς, τον Φορτούνη, τον Κουλούρη και τον Μπουζούκη. Για τη δουλειά του Νταμίρ Κάναντι στον Ατρόμητο και του Γιώργου Δώνη στον Παναθηναϊκό. Για τον Πέδρο Μαρτίνς που μέσα σε πέντε μήνες έφτιαξε έναν τόσο ελκυστικό Ολυμπιακό. Ποιο ποδόσφαιρο και ποιο πρωτάθλημα; Η εγκληματική επίθεση στον Τζήλο έρχεται να προσθέσει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της πλήρους απαξίωσης. Δεν είναι καινούργιο φρούτο οι επιθέσεις στους διαιτητές. Ανατρέχουν στη δεκαετία του ’90 και στον Φίλιππο Μπάκα. Μετά τον τελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκού – ΑΕΚ και το πέναλτι που είχε σφυρίξει εις βάρος των Κιτρινόμαυρων. Τα νεότερα έχουν να κάνουν με τον επαγγελματικό τρόπο δράσης των δραστών. Να υπενθυμίσω ότι σαν αύριο πριν από τρία χρόνια, στις 21 Δεκεμβρίου 2015, είχε δεχθεί τρεις σφαίρες στο ισχίο ο δικηγόρος (ποδοσφαιρικών υποθέσεων) Αργύρης Λίβας.
Επιθέσεις
Να υπενθυμίσω επίσης, χωρίς κανείς να συγκινηθεί. Να αισθανθεί την ανάγκη να καταδικάσει το γεγονός. Ειδικά ο λαλίστατος τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής. Ο Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την υπόθεση του Λαρισαίου διαιτητή ξετύλιξε τον μίτο τη Αριάδνης: Τις επιθέσεις σε Βασσάρα, Τσαχειλίδη, Ζωγράφο. Τον εμπρησμό της εξοχικής κατοικίας του Μπίκα. Δεν συνέβη κάτι πρωτόγνωρο χθες στη Λάρισα. Η επίθεση στον Θανάση Τζήλο είναι ένα ακόμα σύνηθες περιστατικό. Με τον υπερδραστήριο σε ό,τι έχει να κάνει με τα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις (βλέπε φωτογραφικές διατάξεις στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο) υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να δηλώνει «καμιά ανοχή σ’ αυτούς που θέλουν να επιβάλουν νόμους μαφίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Και για να μη μένει στα λόγια «απέστειλε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου στις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές». Λες και η δουλειά του είναι η αποδελτίωση αποκομμάτων.
Πυροτεχνήµατα
Να γυρίσουμε αυτή τη φορά δύο χρόνια πίσω. Τον Νοέμβριο του 2016. Είναι ο Αλέξης Τσίπρας που παίρνει απάνω του την υπόθεση Μπίκα και συγκαλεί σύσκεψη στου Μαξίμου. Τόσκας, Κοντονής, Παπαγγελόπουλος Βασιλειάδης κ.λπ. Δήθεν ότι κάτι κάνουμε. Με τον πρωθυπουργό να δηλώνει «καμιά παράγκα και κανένα οργανωμένο έγκλημα δεν θα γίνουν ανεκτά. Μέχρι εδώ». Και το κερασάκι στην επικοινωνιακή τούρτα, ότι «τη διαλεύκανση της υπόθεσης αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική». Αποτέλεσμα; Μία τρύπα εις το ύδωρ. Μετά την επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα στην αναφορά του από του βήματος της Βουλής στην υπόθεση Ριχάρδου, δεν θα ήταν ο, τι καλύτερο επικοινωνιακά να αναλάβει ρόλο ντετέκτιβ και στην υπόθεση Τζήλου. Εξού και κάθισε στην άκρη. Οπως μπήκαν στην άκρη τα πυροτεχνήματα της διακοπής του πρωταθλήματος.
Νταραβέρια
Το τελευταίο βέβαια που θα μπορούσες να ζητήσεις από μία κυβέρνηση ερασιτεχνών είναι να βάλει τάξη στο ποδόσφαιρο. Οι πρωτοβουλίες του Γιώργου Βασιλειάδη εξαντλούνται στα ρουσφέτια και τα νταραβέρια. Στην ΕΠΟ δεν είναι σε θέση να μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρο. Οταν δεν είναι ικανοί να βρουν ένα γήπεδο να παίζει η εθνική ομάδα, θα τα καταφέρουν στα δύσκολα; Στη Διαιτησία αλωνίζουν οι επιτήδειοι και οι επιτηρητές της FIFA κρατάνε το φανάρι. Δεν είναι κάτι ξεκομμένο και ξεκάρφωτο οι επιθέσεις στους διαιτητές. Είναι ο ανθός που ανθίζει σ’ αυτό το τοξικό περιβάλλον. Από κει και πέρα, άρχισε το κυνήγι μαγισσών. Υπαινιγμοί και υπονοούμενα. Κι από υπεύθυνα υποτίθεται πρόσωπα. Οπως ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με ανεύθυνους συλλογισμούς και ανεύθυνα συμπεράσματα. Αγνοώντας πάνω στη βιασύνη του ότι η ομάδα του έστειλε DVD στη UEFA διαμαρτυρόμενη για τη διαιτησία. Συμπεριλαμβανομένου και του Τζήλου για το ματς με τον Ατρόμητο.