ΗΜπιάνκα Τζάγκερ συνήθιζε να φοράει μίνι, κρυσταλλιζέ φορέματα του Ολεγκ Κασίνι. Η σύζυγος του αρχηγού των Rolling Stones, αν και αγαπούσε το εκκεντρικό ντύσιμο και τα κατάλευκα, ανδρικού τύπου κοστούμια, κάποιες φορές αποφάσιζε να «κλέψει» ιδέες από την γκαρνταρόμπα της Τζάκι Κένεντι – Ωνάση.

Η Τζάκι, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, είχε μόλις παντρευτεί τον έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Η ίδια η υπέρκομψη κυρία Ωνάση, η οποία είχε επισκεφθεί μερικές φορές το Studio 54, άφηνε τώρα… ελεύθερο το πεδίο στις στενές της φίλες, μέλη των private clubs της Νέας Υόρκης. Ρεβεγιόν λοιπόν στο ιδιωτικό club το οποίο άφησε εποχή. Ο Στίβι Ρουμπέλ «δίδαξε» στους επόμενους ιδιοκτήτες private και members clubs πώς ακριβώς πρέπει να είναι αυτά. Τις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Studio 54 ήταν πραγματικά φαντασμαγορικό.

Ο Αντι Γουόρχολ, ντυμένος με tuxedo, μαζί με στενούς του φίλους κάθονταν πάντα στο πρώτο τραπέζι. Εκεί κοντά και η Μπιάνκα Τζάγκερ, η Λίζα Μινέλι, ο Μάικλ Τζάκσον, μέλη της οικογένειας Ρότσιλντ και Ροκφέλερ, αλλά και πολλοί Ελληνες, οι οποίοι είχαν επιλέξει να κατοικούν μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Τις γιορτινές βραδιές, το club έμοιαζε παραμυθένιο. Ολόχρυσοι προβολείς, happenings, οι διασημότεροι DJ της εποχής στα decks και βέβαια οι ωραιότερες και πιο sexy γυναίκες του πλανήτη να χορεύουν με αποκαλυπτικά φορέματα σε ρυθμούς disco.

Οι Ελληνες του private club

Η Ντέπυ Χανδρή, φίλη του Αντι Γουόρχολ, η Ιλεάνα Μακρή, ο Σωκράτης Καλκάνης, οι Φίλιππος και Σπύρος Νιάρχος, η Μανουέλλα Παπατάκη, συντροφιά με την Καρολίνα του Μονακό, ο εφοπλιστής Βασίλης Εμπειρίκος, ο οποίος είχε παντρευτεί την κόρη της Ρίτα Χέιγουορθ, Τζασμίν Αγά Χαν, μέλη των οικογενειών Κουμαντάρου και ο Πήτερ Γουλανδρής είχαν φροντίσει να κλείσουν έγκαιρα τραπέζι τις λαμπερές, υπέροχες γιορτινές νύχτες στο πλέον πολυσυζητημένο club του πλανήτη. Ενα μυθικό club… κρυμμένο σε μια χρυσή γωνιά του πολύβουου Μανχάταν.

Κάποιοι από αυτούς, μετά το ατελείωτο ξενύχτι στο Studio 54, αναχωρούσαν με τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα για το St Moritz (οικογένεια Νιάρχου, μαζί με τον πρώην σύζυγο της Μπριζίτ Μπαρντό, Γκούντερ Ζακς, ιδιοκτήτη του περίφημου club Dracula στο περιώνυμο χιονοδρομικό spot), το Gstaad, το Verbier και άλλα δημοφιλή θέρετρα των Ελβετικών και Γαλλικών Αλπεων.

Τότε και τώρα

Οι προβολείς «ζωγραφίζονται» με black & white και ρίχνουν το φως τους σε σημαντικά ρεβεγιόν, πολλά χρόνια πριν. Τα μεγαλύτερα από αυτά ήταν της μεγαλοεφοπλιστικής οικογένειας Νομικού, κυρίως όμως εκείνα που έφεραν τη σφραγίδα του ζεύγους Δημήτρη Χορν – Αννας Γουλανδρή. Ο μεγάλος μας ηθοποιός και η σύζυγός του, μέλος της γνωστής οικογένειας πλοιοκτητών, υποδέχονταν τους φίλους τους σε ένα εκπληκτικό διαμέρισμα επί της Βασιλέως Γεωργίου. Ενα επίσης κορυφαίο ρεβεγιόν ήταν αυτό με οικοδεσπότες τον Νίκο και τη Ζοζεφίν Μπογδάνου. Στην κατοικία της οικογένειας Μπογδάνου έκανε πάντα ρεβεγιόν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τα χρώματα αλλάζουν. Τώρα είναι χρυσά και κόκκινα. Γυρίζουμε στο σήμερα. Τελευταίες εκδηλώσεις εικαστικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, οι περισσότερες, λίγο πριν ανάψουν τα φώτα της γιορτής. Στο φουαγέ του θεάτρου Παλλάς έγιναν τα εγκαίνια της ενδιαφέρουσας έκθεσης «The Art of Zhen, Shan, Ren» (Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας). Μια έκθεση με τη σφραγίδα του Luxury Concierge και της Ελληνικής Ενωσης Φάλουν Ντάφα. Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη έδωσε συναυλία πριν από λίγες βραδιές στο Gazarte για την υποστήριξη του έργου τού «Make a Wish» (Κάνε μια Ευχή Ελλάδος).