Aναρωτιόμουν εδώ και χρόνια ποιοι μπορεί να είναι οι μεγάλοι ανεκπλήρωτοι στόχοι του ΝΒΑ και στο μυαλό μου υπήρχαν δυο απαντήσεις, εκ των οποίων τη μία την πήρε χθες το ποτάμι!

Και μάλιστα δεν την πήρε όποιο κι όποιο ποτάμι, αλλά κοτζάμ Γάγγης!

Το υπονοούμενο είναι όχι απλώς προφανές, αλλά πασιφανές: μετά την Κίνα, οι Αμερικανοί διεισδύουν πλέον και στην αγορά της Ινδίας, όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει ότι εξαπλώνονται σε έναν πληθυσμό που ξεπερνάει συνολικά τα 2,7 δισεκατομμύρια ψυχές!

Ναι, ασφαλώς δεν βλέπουν όλοι αυτοί τον ΛεΜπρον, τον Κάρι και τον Γιάννη, αλλά και μόνο το γεγονός ότι το ΝΒΑ στέλνει πεσκέσι δυο ματς της επόμενης προαγωνιστικής περιόδου στην Ινδία σημαίνει ότι βρίσκεται πλέον σε εφαρμογή το σχέδιο του… αρμέγματος των ιερών αγελάδων που εκτρέφονται στη χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη.

Οι Ιντιάνα Πέισερς και οι Σακραμέντο Κινγκς (που ανήκουν στον ινδό επιχειρηματία Ρίβεκ Ραναντιβέ) θα παίξουν δυο φιλικούς αγώνες στις 4 και 5 Οκτωβρίου στο Μουμπάι, οι οποίοι θα συνοδευθούν από κάμποσες παράπλευρες εκδηλώσεις, με στόχο να συνεγείρουν το κοινό και να το προσηλυτίσουν στο «Ι love this game».

Το ΝΒΑ εισέβαλε στην Κίνα χρησιμοποιώντας ως όχημα τον θεόρατο (2μ.29) Γιάο Μινγκ, που από τη Σαγκάη βρέθηκε στο Χιούστον και έλαμψε επί εννέα σεζόν με τη φανέλα των Ρόκετς. O Σατνάμ Σινγκ, ο Παλπρίν Σινγκ Μπραρ και ο Αμιγιότ Σινγκ δεν φτάνουν ούτε στο δαχτυλάκι τον Γιάο, αλλά όπως λένε και οι Αμερικανοί, είναι κρίμα ν’ αφήσεις μια λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία, όπως η μαρκετίστικη στόχευση του ΝΒΑ στη χώρα των απογόνων του Μαχάτμα Γκάντι…

Οσο για τον δεύτερο ανεκπλήρωτο στόχο, για τον οποίο έγραφα στον πρόλογο, θαρρώ πως εν ευθέτω χρόνω θα μπει και αυτός σε εφαρμογή και θα δούμε ομάδες του ΝΒΑ να εδρεύουν στην Ευρώπη!