Και κάπως έτσι, το αγωνιστικό πρόγραμμα για το 2018 έλαβε τέλος. Η επισημοποίηση της απόφασης των διαιτητών για αποχή από τα καθήκοντά τους στέλνει την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στο καλαντάρι του 2019 και βγάζει τις ομάδες μια ώρα αρχύτερα σε εορταστικές διακοπές, αν αναλογιστεί κανείς πως η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι πλέον στα μέσα Ιανουαρίου. Ειδικά στην περίπτωση του Ολυμπιακού: Στις 13/1 και στο εκτός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό, που ανοίγει την αυλαία του δεύτερου γύρου για τους Ερυθρολεύκους. Εκείνων που όπως ήρθαν τα πράγματα μάλλον πληρώνουν περισσότερο από όλους αυτή τη διακοπή. Είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς αυτόν τον καιρό. Η ομάδα τρέχει ένα σερί νικών, η ψυχολογία μετά την ιστορική πρόκριση επί της Μίλαν είναι η καλύτερη δυνατή. Καταλαβαίνει λοιπόν ο καθένας πως οι Πειραιώτες ήθελαν πολύ αυτό το momentum. Ηθελαν το ματς της Κυριακής με την ΑΕΛ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ηθελαν να κρατήσουν τον αγωνιστικό τους ρυθμό. Για να προσθέσουν ένα ακόμη τρίποντο στη βαθμολογική τους συγκομιδή στη Σούπερ Λίγκα. Και βέβαια για να βγάλουν από πάνω τους με επιτυχία άλλη μια αγωνιστική υποχρέωση.

Η νέα ατζέντα

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει προκριθεί στους αγώνες νοκάουτ των Κυπέλλων Ευρώπης. Εχει δηλαδή μίνιμουμ δύο παραπάνω αγωνιστικές υποχρεώσεις από τους εγχώριους ανταγωνιστές του. Κάθε μετάθεση αγωνιστικής υποχρέωσης για αργότερα δεν είναι καλό νέο. Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία. Που η ομάδα είναι πραγματικά πολύ καλά. Τέλος πάντων, παρότι χθες οι Ερυθρόλευκοι δεν υποδέχθηκαν με καθόλου καλή διάθεση αυτό το νέο, δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Θα πρέπει πλέον να προσαρμόσουν και εκείνοι την ατζέντα τους αναλόγως. Με βάση το πρόγραμμα που είχαν καταρτίσει, η ομάδα έβγαινε σε άδεια από τη Δευτέρα. Η προγραμματισμένη άδεια είναι εξαήμερη. Δεν αποκλείεται όμως ο Μαρτίνς να χαρίσει στους παίκτες κάποια επιπλέον 24ωρα. Ειδικά σε εκείνους που θα ταξιδέψουν για τις πατρίδες τους. Εκτός αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει μέσα στο Σαββατοκύριακο ένα φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Κάτι που λογικά θα γίνει γνωστό σήμερα.

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή

Την κακή διάθεση της χθεσινής ημέρας άλλαξε η χριστουγεννιάτικη γιορτή της ομάδας το απόγευμα. Ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια, και όποιος είχε την τύχη να δει έστω φωτογραφίες και video από την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο εστιατόριο του γηπέδου Γεώργιος Καραϊσκάκης θα μπορούσε να το διαπιστώσει εύκολα. Ο χώρος πλημμύρισε παιδικά γέλια, παιχνίδι, τραγούδι, διασκέδαση! Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, το προπονητικό επιτελείο, η Διοίκηση, οι εργαζόμενοι στον Ρέντη, στην ΠΑΕ, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στην ακαδημία του Ολυμπιακού και τις σχολές. Ολοι μαζί κάτω από την ίδια στέγη, προκειμένου να διασκεδάσουν και να υποδεχθούν τις γιορτινές μέρες! Την παράσταση έκλεψε ο Λεόνε, που φυσικά έγινε ανάρπαστος. Και ο Λεονάρντο Κούτρης που εμφανίστηκε με μια απίστευτη τραγιάσκα η οποία… έγινε θέμα συζήτησης από τους συμπαίκτες του. Υπόσχεση της βραδιάς από όλους: Ακόμη περισσότερη δουλειά ώστε να έρθουν, μέχρι το τέλος της σεζόν, ακόμη περισσότερες επιτυχίες και διακρίσεις.

– Λίγο αργότερα κάποιοι από τους παίκτες πήγαν και στο ΣΕΦ για να δουν το ματς της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού με την Γκραν Κανάρια.