Σε θέση πλεονεκτήματος «πατάει» από χθες ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, μετά την άνετη επικράτησή του (98-77) επί των Ισπανών της Γκραν Κανάρια στο ΣΕΦ και τη συντριβή της Εφές Αναντολού στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ.

Με έναν Σπανούλη να τον πιεις στο ποτήρι (21 πόντοι με 4/5 τρίποντα, 8 ασίστ, 4 ριμπάουντ και μόλις 1 λάθος σε 21 ποιοτικά λεπτά) η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έκανε πράξη αυτό που ζήτησε από τους παίκτες του.

Να ξεχάσουν αμέσως την εξαιρετική εμφάνιση και τη νίκη στη Βαρκελώνη και να μπουν σοβαροί από το πρώτο κιόλας λεπτό με την Γκραν Κανάρια. Εντάξει, δεν το έκαναν και από το… τζάμπολ, αλλά η συνολική τους εικόνα ήταν απόλυτα πειθαρχημένη.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών απολαμβάνει τον ρόλο του, καθώς ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας τον αποφορτίζει σημαντικά στην επίθεση και αυτό φαίνεται στην απόδοσή του όταν τον χρειάζεται. Με την Μπαρτσελόνα ύστερα από έξι χρόνια σε παιχνίδι Ευρωλίγκας δεν έκανε ούτε ένα λάθος και χθες είχε μόλις ένα.

«Το σημαντικό είναι ότι βελτιωνόμαστε ως ομάδα και προχωράμε μπροστά. Δεν είμαστε ακόμα στην κατάσταση που θέλουμε, αλλά παίζουμε σίγουρα πολύ καλύτερο μπάσκετ και είμαστε σε καλό μονοπάτι» τόνισε ο Kill Bill.

Οι Ερυθρόλευκοι ισοβαθμούν πλέον με την Εφές και την προσπερνούν (ως 4οι) στην παρούσα φάση χάρη στη νίκη τους στο μεταξύ τους παιχνίδι πριν από δύο εβδομάδες.

Της οποίας τώρα καταλαβαίνουν καλύτερα τη σημασία της, καθώς αν οι Τούρκοι είχαν επικρατήσει, θα είχαν αποσπαστεί με 3 + 1 (η μεταξύ τους ισοβαθμία και μάλιστα με εκτός έδρας νίκη) νίκες και θα είχαν ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Οι γηπεδούχοι είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και 29 ασίστ καταρρίπτοντας το ρεκόρ τους από το 2009 κόντρα στην Εφές (28).

Παράλληλα άλλαξαν τσιπάκι σε λιγότερο από 48 ώρες παίζοντας περισσότερο με όπλο στην επίθεση.

«Συγχαρητήρια»

Το δεύτερο πιο δύσκολο παιχνίδι του ώς τώρα στην Ευρωλίγκα πήρε χθες ο Ολυμπιακός κόντρα στην Γκραν Κανάρια στο ΣΕΦ και ετοιμάζεται για το ακόμα δυσκολότερο κόντρα στην αποκλεισμένη Νταρουσάφακα την άλλη εβδομάδα στην Πόλη, στο φινάλε του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας.

Διότι σε αυτά τα παιχνίδια είναι το πιο δύσκολο να βρει κάποιος παίκτης του μεγάλου φαβορί σημαντικό κίνητρο, την ίδια ώρα που ο αντίπαλος σαφώς και ψάχνει μια μεγάλη νίκη για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το γεγονός ότι σε 13 αγώνες έχει αρνητικό ρεκόρ νικών 1-12 που πιθανότατα θα μεγαλώσει απόψε στο 1-13 στη Μόσχα κόντρα στη Χίμκι. «Επιμένω ότι η αντίπαλός μας είναι καλή ομάδα και έχει κάνει πέντε νίκες. Το βασικό ήταν να βάλουμε κάτω το κεφάλι μετά τη Βαρκελώνη και να μπούμε σωστά στο παιχνίδι, κάτι που κάναμε και συγχαίρω τους παίκτες μου» τόνισε ο κόουτς των Ερυθρολεύκων Ντέιβιντ Μπλατ που ενθουσιάστηκε και από τις 29 ασίστ («Διότι δείχνει ότι γυρίσαμε πολύ καλά την μπάλα»).

Ολυμπιακός (26/39 δίποντα, 11/23 τρίποντα, 13/15 βολές,  23-7 ριμπάουντ, 29  ασίστ, 9 κλεψίματα, 12 λάθη, 6 κοψίματα): Ουίλιαμς – Γκος 11 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Τουπάν 1, Σπανούλης 21 (4 τρίποντα, 8 ασίστ), Τίμα, Μιλουτίνοβ 11 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Στρέλνιεκς 11 (3), Βεζένκοβ 4 (6 ριμπ.), Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 3 (1), Μπόγρης 2,  ΛεΝτέι 12.

Γκράν Κανάρια (18/41 δίποντα, 12/25 τρίποντα, 5/7 βολές,  12-10 ριμπάουντ,  18 ασίστ, 5  κλεψίματα, 13 λάθη, 3 κοψίματα.): Ολιβερ 10 (2), Eρικσον 7 (1), Βένε 15 (3), Μπάλβιν 12, Μπάεζ 8 (2), Πασέτσνικς, Παουλί 5, Ραμπασέδα 6, Στρόμπερι 4, Ραντίσεβιτς, Φίσερ 5, Τιλί 5 (1).

Σε άλλα χθεσινά αποτελέσματα:  ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Εφές Αναντολού 102-84 (Κλάιμπερν 24, Ντε Κόλο 21 – Μπομπουά 24 π.), Μπούντουτσνοστ – Φενέρμπαχτσε 65-89  (Κλαρκ 15 – Βέσελι 19).

Το σχόλιο του Μπλατ για τον Πασκουάλ

«Δεν είναι η θέση ή η δουλειά μου να κάνω σχόλιο για άλλη ομάδα, απλά έχω απόλυτο σεβασμό στον Τσάβι Πασκουάλ και μπορώ να πω ότι με ενόχλησε αυτό που έγινε. Εξαιρετικός τύπος και προπονητής» είπε ο Ντέιβιντ Μπλατ, που δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα με τον Ρικ Πιτίνο πριν βγει επίσημη ανακοίνωση.