Για ένα ημίχρονο η ΑΕΚ παρουσίασε στον Βόλο το γνωστό, προβληματικό πρόσωπό της, με τους Κιτρινόμαυρους να βγάζουν εκνευρισμό στο γήπεδο, να στερούνται διάθεσης και τον Μαρίνο Ουζουνίδη να είναι στα… κάγκελα, κάνοντας παρατηρήσεις σε έντονο ύφος στους πάντες. Ωστόσο στην επανάληψη η Ενωση αποφάσισε να σοβαρευτεί, ανέβασε την απόδοσή της και με πρωταγωνιστή τον Λιβάγια επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας της ομάδας της Θεσσαλίας και εξασφάλισε ως πρώτη του ομίλου την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ο κροάτης φορ πέτυχε δύο γκολ και ήταν εκείνος που οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη, με τα τέρματά του να αφήνουν παράλληλα εκτός Κυπέλλου τον Βόλο, σε συνδυασμό και με την ευρεία νίκη της Λαμίας επί του Απόλλωνα Λάρισας στο άλλο ματς του ομίλου. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης διατήρησε στην ενδεκάδα του Δικεφάλου μονάχα τρεις ποδοσφαιριστές σε σχέση με το ματς απέναντι στη Λάρισα, προχωρώντας σε πολλές αλλαγές. Η Ενωση ξεκίνησε το ματς με επιθετική διάθεση και μόλις στο 3′ απείλησε την εστία του Βόλου, με το σουτ του Αλμπάνη να αποκρούεται δύσκολα από τον Μπουργάνη.

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και δύο λεπτά μετά οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν έπειτα από μια φάση διαρκείας να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπότος σημάδεψε αρχικά το δοκάρι της εστίας του Βόλου, η μπάλα στρώθηκε στη συνέχεια στον Λιβάγια που απέτυχε επίσης να σκοράρει, με τη… λύση να δίνει στο τέλος ο Μοράν με κοντινό πλασέ, κάνοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι όμως απάντησαν σχεδόν με τη σέντρα, καθώς στο 7′ ο Πίσπας με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Τσιντώτα και έφερε το παιχνίδι στα ίσια!

Πάτησε «γκάζι»

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν. Ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς τους Μπογέ και Κλωναρίδη, η Ενωση… πάτησε το πόδι στο γκάζι και κατάφερε μέχρι το 71′ να σκοράρει άλλες δύο φορές με τον Λιβάγια, καθαρίζοντας τη νίκη και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ο Κροάτης βρήκε δίχτυα αρχικά στο 59′ έπειτα από μια ωραία ατομική ενέργεια, ενώ ζευγάρωσε τα τέρματά του δώδεκα λεπτά αργότερα με κοντινό πλασέ έπειτα από ασίστ του Κλωναρίδη.

Στο διάστημα που ακολούθησε οι Κιτρινόμαυροι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και έχασαν ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ της νίκης τους, όμως οι Γιαννιώτας, Μπογέ δεν κατάφεραν να βρουν στόχο με αποτέλεσμα το 1-3 να παραμείνει μέχρι τέλους. Με την ΑΕΚ να κάνει έτσι το απόλυτο των νικών και να εξασφαλίζει την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου ως πρώτη από τον όμιλό της.

Βόλος (Χ. Φεράντο, 3-5-2): Μπουργάνης, Καρίκι (52′ Γκαρσία), Ρούσσος, Δημόπουλος (46′ Γκαλίτσιος), Ενγκουέμ, Δόρης, Δεμηρτζόγλου, Ηλιόπουλος, Λούκας (46′ Κορέλας), Φράγκος, Πίσπας.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Τσόσιτς, Μοράν (76′ Μπάμπης), Γιαννιώτας, Μπότος (55′ Κλωναρίδης), Αλμπάνης (55′ Μπογέ), Λιβάγια.

Ο Ουζουνίδης

Με το μυαλό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου είναι από χθες ΑΕΚ, αφού όπως είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης οι παίκτες του κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους στο παιχνίδι απέναντι στον Βόλο και πλέον χωρίς άγχος περιμένουν τον επόμενο αντίπαλό τους.

«Κάναμε κάποιες αλλαγές. Μπήκε πιο αποφασιστικά ο Βόλος στο παιχνίδι. Εμείς μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πιο πολλές ευκαιρίες. Μόλις κοντρολάραμε το ματς πετύχαμε μια εύκολη νίκη. Αυτό που ενδιέφερε ήταν η νίκη και η πρωτιά. Κοιτάμε την κλήρωση», δήλωσε μετά το ματς ο τεχνικός της ΑΕΚ.

Ανησυχία για τον Λιβάγια

Με κάκωση στον αριστερό τετρακέφαλο αποχώρησε από το ματς με τον Βόλο ο Μάρκο Λιβάγια. Ο κροάτης φορ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με έντονους πόνους, δείχνοντας στα τελευταία λεπτά αδυναμία ακόμα και να πατήσει το πόδι του στο χορτάρι. Η κατάσταση του Λιβάγια αναμένεται να επανεκτιμηθεί στη σημερινή προπόνηση.