Το Annabel’s μοιάζει με τεράστιο, ολοφώτεινο γιορτινό κουτί. Το πλέον πολυσυζητημένο, υπερπολυτελές σήμερα members club του πλανήτη (οι συνδρομές ξεπερνούν για τα μέλη τις 100.000 στερλίνες), είναι «ντυμένο» σε ολόχρυσα και κατακόκκινα χρώματα. Το club με τα χιλιάδες λαμπιόνια, τα πανύψηλα δέντρα και τα ογκώδη στολίδια, θα μπορούσε από μόνο του να φωτίσει ολόκληρη την Berkeley Square. Τα αυτοκίνητα σταματούν μπροστά στην είσοδο. Οι νεαροί άνδρες ανοίγουν τη βαριά χειροποίητη πόρτα σε μεγαλοεπιχειρηματίες, γαλαζοαίματους, τζετ σέτερς και αρκετά μέλη της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας, στη βρετανική πρωτεύουσα. Μπροστά στην είσοδο οι Rolls Royce, Ferrari, Aston Martin, σχηματίζουν ουρές. Στο εσωτερικό του club, το οποίο είναι πραγματικά από τα ωραιότερα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, οι ιδιοκτήτες τους διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το night club και το εστιατόριο

Οφείλω να ομολογήσω ότι το Annabel’s είναι το αγαπημένο μου club. Το βράδυ της Πέμπτης πέρασα για μια ακόμα φορά την πόρτα του λαμπερού spot. Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που επισκέπτομαι το Λονδίνο, φροντίζω (συνοδευόμενη πάντα από φίλους – μέλη) να βρίσκομαι εκεί. Σε ποιο άλλο μέρος της βρετανικής πρωτεύουσας θα έβρισκες άλλωστε, όλους αυτούς τους διάσημους ανθρώπους να διασκεδάζουν κάτω από την ίδια στέγη; Αυτή τη φορά απολαύσαμε το φαγητό μας στο εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται στο υπόγειο, δίπλα στο night club. Τις προηγούμενες φορές επισκεπτόμασταν το Elephant, στον πρώτο όροφο και το μεξικάνικο εστιατόριο στον δεύτερο.

Σαμπάνιες και φλερτ

Το κατακόκκινο restaurant στο υπόγειο ήταν άκρως ενδιαφέρον. Στο κέντρο του εστιατορίου είχε «στηθεί» ορχήστρα (λόγω των γιορτινών ημερών), με μία μαύρη καλλίγραμμη τραγουδίστρια να ξεσηκώνει τους θαμώνες. Γαλλικές σαμπάνιες, σούσι και τα ωραιότερα κορίτσια του πλανήτη, με super mini φορέματα, να δημιουργούν πραγματικό χαμό. Ακριβώς δίπλα στο night club γινόταν πραγματικά το αδιαχώρητο. Ποιος όμως νοιάζεται για τον συνωστισμό; Ισως το συγκεκριμένο club είναι πλέον το μοναδικό μέρος στον κόσμο, όπου οι άνδρες φλερτάρουν πραγματικά τις γυναίκες. Κάποιοι μάλιστα σε περιμένουν έξω από την (στολισμένη αριστοτεχνικά με λουλούδια) τουαλέτα. Superb!

Οι γοητευτικές τζετ σέτερ παντρεύτηκαν Ελληνες

Παρακολουθούσα τη Θιοντόρα Γουίαρ να συνομιλεί με άλλες νεαρές γυναίκες στο μεγάλο τραπέζι, μέσα στο εστιατόριο. Η όμορφη Θιοντόρα, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, νυμφεύθηκε το περασμένο καλοκαίρι στο Λονδίνο τον Αντώνη Χανδρή, γιο του γνωστού εφοπλιστή Μιχάλη Χανδρή και της Λούλας Γουλανδρή. Η Θιοντόρα ασχολείται με το fashion world, σχεδιάζοντας μια σειρά ρούχων τα οποία απευθύνονται σε γυναίκες με ιδιαίτερο στυλ. Το ατελιέ της μάλιστα στο Λονδίνο δεν μπορείς να το επισκεφθείς, παρά μόνο αν έχεις κλείσει ραντεβού. (Μην ξεχνάμε ότι μία ακόμα νεαρή, όμορφη τζετ σέτερ, η Λίντια Φόρτε, κόρη του μεγαλοϊδιοκτήτη πολυτελών ξενοδοχείων, έχει παντρευτεί τον νεαρό Δημήτρη Χανδρή, μέσα σε μια φαντασμαγορική τελετή και super big party στην Ιταλία). Στο ίδιο τραπέζι, η Ιντίρα Γουλανδρή, αμερικανικής καταγωγής, σύζυγος του Ντίντη Γουλανδρή.