Η μετατροπή ενός κολλυρίου σε πιθανό «όπλο» κατά της λευχαιμίας, δίνει ελπίδα για την αντιμετώπιση και άλλων νεοπλασιών, χάρη  στις έρευνες επιστημόνων των Πανεπιστημίων του Cambridge και του Nottingham. «Δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ όταν σκέφτεσαι τους ασθενείς και ιδιαίτερα τα παιδιά» δήλωσε ο επικεφαλής Κωνσταντίνος Τζελέπης στα «ΝΕΑ». Δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ όταν σκέφτεσαι ότι ο δρ Τζελέπης στην Ελλάδα εργάστηκε επί χρόνια ντελίβερι και σεκιουριτάς για να πληρώσει τα μεταπτυχιακά του. Οπως τόσοι άλλοι.

«Βρετανία, επίστρεψε σε εμάς/ Δεν είναι αργά να γυρίσεις/ Βρετανία, γύρισε πίσω». Το ζούμε κι αυτό. Πέντε αγόρια αποτελούν το συγκρότημα Breunion Boys, που παρακαλά τραγουδιστά τη Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ. Για τις οντισιόν έπρεπε να ξέρουν να τραγουδούν, να χορεύουν και να πιστεύουν στα ευρωπαϊκά ιδεώδη. Καλά πάμε. Σε λίγο θα ζητούνται πολιτικές προτιμήσεις, θρησκευτικές πεποιθήσεις και κοινωνικά φρονήματα. Ακόμα και η ποπ θέλει τα πιστοποιητικά της.

Το πείραμα στη Δανία προκαλεί αντιδράσεις: η απόφαση να κρατούνται οι μετανάστες που καταδικάζονται για εγκληματικές πράξεις σε απομονωμένο νησί. Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή της Δανίας προκαλώντας την αντίδραση του επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Ο κόσμος θεωρεί ότι δεν είναι αυτό η λύση στα πραγματικά προβλήματα» δήλωσε ο Μίχαελ Σµεντ, δήμαρχος του Βόρντινγκμποργκ όπου βρίσκεται το νησί Λίντχολμ. Μέχρι σήμερα το νησί χρησιμοποιείτο ως εργαστήριο για επιστήμονες που ερευνούν τη νόσο των χοίρων, τη λύσσα και άλλες μεταδοτικές ασθένειες.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο θέλει η επόμενη ταινία του να γίνει σημείο αναφοράς, εξερεύνοντας την κουλτούρα των χίπις και το Χόλιγουντ στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Με πρωταγωνιστές τον Μπρατ Πιτ και τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, είναι μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες ταινίες του 2019. Μια ταινία την οποία ο Ταραντίνο, γέννημα θρέμμα του Λος Αντζελες, προετοίμαζε επί πέντε χρόνια. Μια ταινία «πολύ κοντά στην αισθητική του “Pulp Fiction”», που θα δείχνει «ένα Λος Αντζελες και ένα Χόλιγουντ που δεν υπάρχουν πια».

«Λέτε ότι αγαπάτε τα παιδιά πάνω απ’ όλα, όμως τους κλέβετε το μέλλον τους μπροστά στα μάτια τους. Μέχρι να επικεντρωθείτε σε αυτά που πρέπει να γίνουν παρά σε εκείνα που είναι πολιτικά εφικτά, δεν υπάρχει ελπίδα». Η 15χρονη Γκρέτα Θάνµπεργκ όταν ανέβηκε στο βήμα της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, τα είπε τόσο καλά όσο κανένας άλλος. «Μιλάτε για τις ίδιες κακές ιδέες που μας έφεραν ώς εδώ. Δεν είστε αρκετά ώριμοι για να πείτε τα πράγματα ως έχουν. Ακόμα και αυτό το αφήνετε σε εμάς τα παιδιά».

Μια τροπολογία κρυμμένη σε ένα άσχετο νομοσχέδιο αποκαλύπτει πως βιαζόμαστε να αγοράσουμε κάλπες, σφραγίδες και είδη γραφικής ύλης. Μυρίζουν εκλογές; Προσλήψεις, επιδόματα, ευνοϊκές ρυθμίσεις. Μυρίζουν εκλογές; Ξεφυλλίζουμε το ημερολόγιο μπρος – πίσω: Μάρτιος; Μάιος; Οκτώβριος; Για πότε οι εκλογές; Δεν γίνονται, μας λένε – όπως κάθε φορά λίγο πριν γίνουν. Μυρίζουν εκλογές. Και είναι όλα ίδια. Για άλλη μια φορά. Οι ρόλοι, οι υποσχέσεις, το εμπόριο της ελπίδας. Μυρίζουν εκλογές. Καληνύχτα Κεμάλ. Αυτός ο κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ.