Ο Αϊ-Βασίλης στον Χολαργό έχει βρει ισχυρό ανταγωνιστή. Τον 28χρονο αμερικανό σέντερ Ντάνι Αγκμπελέσε, που για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική γίνεται ο ήρωας της ομάδας του.

Με δικό του νικητήριο καλάθι στην εκπνοή ο Χολαργός άλωσε το Αλεξάνδρειο (59-58 τον Αρη) ενώ την περασμένη εβδομάδα έδιωξε την μπάλα πάνω από το καλάθι της ομάδας του (σε λέι απ του Μπρέιζελτον) με το σκορ στον έναν πόντο υπέρ της, κρατώντας την πολύτιμη νίκη με τον Ηφαιστο Λήμνου.

Ο Αρης (Μπελ 14, ΜακΓκι 10) με νέο τεχνικό τον Γιάννη Καστρίτη προηγήθηκε ακόμα και με 17 πόντους (31-14 λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου) αλλά πνίγηκε στο άγχος του, με τον Χολαργό (Λαβ 14, Αγκμπελέσε 10) να κάνει την ανατροπή.

«Ο σεβασμός για την ιστορία του Αρη είναι δεδομένος, αλλά όταν μπαίνεις στο παρκέ θέλεις να νικήσεις και δεν δίνεις δεκάρα τσακιστή για το ποιος είναι απέναντί σου. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την ανατροπή» τόνισε ο τεχνικός του Χολαργού Αρης Λυκογιάννης.

Το έτερο θρίλερ

Στο άλλο θρίλερ της ημέρας, στη Νέα Σμύρνη, ο Φιλ Γκος καθυστέρησε λίγο μια επέμβαση στο πόδι και συνέβαλε τα μέγιστα (11 π.) και μαζί με τον εξαιρετικό Χρυσικόπουλο (15 π.) οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε μεγάλο διπλό επί του Πανιωνίου (73-69). Ο δεύτερος ήταν συγκλονιστικός και εκτός παρκέ όταν πήγε αμέσως στον φίλο του – και μέχρι πρότινος συμπαίκτη του – Νώντα Παπαντωνίου όταν τραυματίστηκε μόλις στο 5ο λεπτό.

Ο Ντεβιόν Μπέρι (25 π., 4 ριμπ.) ήταν μια ομάδα μόνος του για τον Πανιώνιο, αλλά κακώς εκβίασε τρίποντο νίκης στο τέλος (στο 69-71) αντί να ψάξει την παράταση.