Χριστουγεννιάτικο δώρο στη Λίβερπουλ από την Κρίσταλ Πάλας και με υπογραφή μάλιστα του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

Ο 27χρονος σέρβος μέσος πέτυχε ένα από τα τρία γκολ της Κρίσταλ Πάλας στο 3-2 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο Ετιχαντ. Το δώρο είχε παραλήπτη τη Λίβερπουλ, η οποία είχε «καθαρίσει» την Παρασκευή στο Μολινό τη Γουλβς  (2-0) και απολαμβάνει την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τους Πολίτες.  Για τον Μιλιβόγεβιτς βέβαια σημασία είχαν οι τρεις βαθμοί που πρόσθεσε στον λογαριασμό της η ομάδα του. «Είναι μία ξεχωριστή νίκη, καθώς σημειώθηκε κόντρα στους περσινούς πρωταθλητές και ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο. Το γεγονός ότι πετύχαμε τρία γκολ δείχνει πως αξίζαμε τη νίκη», είπε ο Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος έφτασε τα πέντε γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.  «Ηταν δύσκολο, αλλά προσπαθήσαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είμαστε ακόμα στον Δεκέμβριο και θα προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε και να επιστρέψουμε στις νίκες», ήταν το σχόλιο του Πεπ Γκουαρντιόλα. Οσο για τον Γιούργκεν Κλοπ, διατήρησε χαμηλούς τόνους: «Είναι τρελό που έχουμε 48 βαθμούς πριν από τα Χριστούγεννα. Ξέρουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, ωστόσο πρέπει να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και όχι να πανηγυρίζουμε από τώρα για το καλοκαίρι» είπε ο τεχνικός της Λίβερπουλ.

Ονειρο και σοκ

Ιδανικό ντεμπούτο για τον Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Απαλλαγμένοι από τα «πρέπει» του Μουρίνιο, οι παίκτες της Γιουνάιτεντ έπαιξαν ποδόσφαιρο κατοχής, ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και έτσι ήρθε το 5-1 επί της Κάρντιφ στο Μιλένιουμ.

Ο Σόλσκιερ μίλησε για τη βοήθεια που του πρόσφερε ο Γουέιν Ρούνι: «Εφτασα το βράδυ της Τετάρτης, και ουσιαστικά είχα μόνο Πέμπτη και Παρασκευή για να ετοιμάσω την ομάδα. Ο Ρούνι μου έστειλε ένα μήνυμα και μου έδωσε μία συμβουλή: οι παίκτες να παίξουν ποδόσφαιρο και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι. Μόνο έτσι θα γίνουμε πάλι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το ποδόσφαιρο είναι εύκολο όταν έχεις καλούς παίκτες. Και η ομάδα έχει απίστευτα ποιοτικό ρόστερ» είπε ο Σόλσκιερ.

Ηττα-σοκ γνώρισε και η Τσέλσι, καθώς η Λέστερ με το γκολ του Βάρντι έφυγε νικήτρια από το Στάμφορντ Μπριτζ έπειτα από 18 χρόνια.

Αγάπη προς την Εβερτον

Ο Χάρι Κέιν πέτυχε για τέταρτο συνεχόμενο ματς με την Εβερτον δύο γκολ. Αυτό συνέβη στο επιβλητικό 6-2 της Τότεναμ στο Γκούντισον Παρκ. Εγινε ο δεύτερος παίκτης που το πετυχαίνει, μετά τον Μάικλ Οουεν (Λίβερπουλ) κόντρα στη Νιούκαστλ.