Το θέμα της απόκτησης ενός μέσου που θα είναι ικανός να κάνει τη διαφορά στον άξονα της ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή της κιτρινόμαυρης ατζέντας από το καλοκαίρι. Η Ενωση προσπάθησε από τον Αύγουστο να εντάξει στο δυναμικό της έναν χαφ που θα αποτελούσε το σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή της, χωρίς όμως επιτυχία.

Ετσι, η παραπάνω εκκρεμότητα μπήκε στο χειμερινό μεταγραφικό κάδρο, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να αισιοδοξούν πως θα κατορθώσουν επιτέλους να την κλείσουν. Επειτα από αρκετό ψάξιμο και επαφές, η Ενωση κατέληξε πως ο ποδοσφαιριστής που λείπει από το ρόστερ της και καλύπτει απόλυτα τα «θέλω» διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας είναι ο Νέναντ Κρίστισιτς.

Ο 28χρονος διεθνής χαφ του Ερυθρού Αστέρα αποτελεί μια λύση που έχουν προκρίνει όλα τα στελέχη του Δικεφάλου. Μιλάμε άλλωστε για έναν ποδοσφαιριστή που δεν περνά τώρα… εξετάσεις, μιας και αποτελούσε βασικό μεταγραφικό στόχο των Κιτρινόμαυρων και το καλοκαίρι. Το γεγονός ωστόσο πως η ομάδα του απαιτούσε ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ για να τον αποδεσμεύσει, σε συνδυασμό με την «κάψα» του σέρβου χαφ να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ερυθρό Αστέρα, έβαλαν φρένο στις… ορέξεις της Ενωσης.

Νέα δεδομένα

Πλέον όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο Κρίστισιτς νιώθει πως έκλεισε ο κύκλος του στον σύλλογο του Βελιγραδίου και παράλληλα βλέπει την προοπτική της ΑΕΚ άκρως δελεαστική. Γι’ αυτό και οι πιθανότητες το φλερτ που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών από το καλοκαίρι να καταλήξει σε γάμο, δείχνουν πολλές.

Η Ενωση αυτή τη στιγμή ασχολείται αποκλειστικά με το πώς θα φέρει στα μέτρα της την εν λόγω μεταγραφική υπόθεση. Στην ΑΕΚ έχουν αποφασίσει να εξαντλήσουν τις πιθανότητες να κάνουν δικό τους τον Κρίστισιτς, μιας και τον θεωρούν την ενδεδειγμένη λύση για την προσθήκη που αναζητούν στον χώρο του κέντρου.

Η βασική αιτία που έχει κάνει την ΑΕΚ να φέρει στην κορυφή της λίστας της τον 28χρονο μέσο είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Πρόκειται για έναν μέσο που συνδυάζει την ποιότητα με τον δυναμισμό, στοιχείο που θυμίζουμε πως η ΑΕΚ αναζητούσε στην αγορά εδώ και μήνες, χωρίς επιτυχία. Ενας παίκτης δηλαδή που θα μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως οκτάρι όσο και ως κόφτης, προσφέροντας ισορροπία στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.

Δοκιμασμένη λύση

Ο Κρίστισιτς των 13 αγώνων στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ (8 για τα προκριματικά, 5 για τους ομίλους) είναι μια δοκιμασμένη λύση που μπορεί να παρέχει στην ΑΕΚ αυτό ακριβώς που αναζητά. Παράλληλα, η απόκτηση του σέρβου χαφ μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα το επίπεδο του ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας, που με την προσθήκη του θα εντάξουν στο δυναμικό τους και έναν παίκτη – ηγέτη. Εναν ποδοσφαιριστή με ισχυρή προσωπικότητα, που στα συγκεκριμένα αποδυτήρια του Δικεφάλου μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς.

Ολα τα παραπάνω έχουν φέρει το θέμα του κεντρικού χαφ του Ερυθρού Αστέρα στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της ΑΕΚ, με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση να αναμένονται άμεσες. Μιας και στόχος των ανθρώπων της Ενωσης είναι, πριν φύγει το 2018, ο Κρίστισιτς να βρίσκεται ήδη στον δρόμο προς τα Σπάτα.