Το Athens by night έχει γράψει τη δική του ιστορία και βρίσκεται πάντοτε στην ατζέντα των τουριστών, αλλά και το… Βoston by night δεν πάει πίσω, χώρια που τραβιέται σε συνέχειες όποτε βρίσκεται εκεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Βoston by night ή – για την ακρίβεια – Boston by… Greek night, καθότι το βράδυ της Παρασκευής ο Γιάννης όχι μονάχα πρωταγωνίστησε στον αγώνα των Μπακς με τους Σέλτικς, αλλά αξιώθηκε κιόλας να φύγει νικητής από το Garden, για πρώτη φορά έπειτα από επτά απανωτές ήττες, οπότε το ελληνικό γλέντι είχε και το απαραίτητο υπόβαθρο…

Το κέφι είχε ανέβει στο τσακίρ από την ανάπαυλα, όταν εμφανίστηκε πάνω στο παρκέ ένα πολυμελές ελληνικό συγκρότημα, τα μέλη του οποίου ενδεδυμένα με παραδοσιακές φορεσιές το ‘ριξαν στον χορό, γνωρίζοντας την αποθέωση από το αμερικανικό κοινό. Ως είθισται, ελέω της παρουσίας του Αντετοκούνμπο, η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Ελληνισμό και η δεκαπεντάλεπτη παράσταση που περιελάμβανε από συρτάκι μέχρι πεντοζάλη ήρθε κι έδεσε με τη φαντασμαγορική εμφάνιση του Αντετοκούνμπο και τη νίκη των Μπακς.

Το TD Garden της πρωτεύουσας της Μασαχουσέτης σείστηκε όταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα το «Μακεδονία ξακουστή», το οποίο προφανώς θα έφτασε στ’ αφτιά του έλληνα σουπερστάρ μέσα στα αποδυτήρια, όπου εκείνη την ώρα άκουγε τις οδηγίες του Μάικ Μπουντενχόλζερ για το δεύτερο ημίχρονο.

Με δύο πρόσωπα

Ο Γιάννης επέστρεψε σεληνιασμένος στο γήπεδο και οδήγησε τα Ελάφια στην επικράτηση με 120-107, έχοντας 30 πόντους (7/10 δ., 1/3 τρ., 13/17 β.), 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 τάπες, ενώ πρόσφερε κάμποσα highlights, με αποκορύφωμα τη σταυρωτή ντρίμπλα που έσκασε στον Τζέισον Τέιτουμ και τον ανάγκασε να ζητήσει… δραμαμίνες! Στον αντίποδα είδε τον Τζέιλεν Μπράουν να καρφώνει μπροστά του και εν συνεχεία να του δείχνει α λα Καρλ Μαλόουν τα μπράτσα του, χωρίς ωστόσο να αντιδράσει ή να σχολιάσει αυτή τη χειρονομία…

Είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα οι Μπακς είδαν τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, γνωρίζοντας την ήττα από τους Μαϊάμι Χιτ με 94-87, σε ένα ματς στο οποίο σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ στα χρονικά του ΝΒΑ σκοράροντας μόλις 8 πόντους στην πρώτη περίοδο, ενώ ο Γιάννης «κόλλησε» στους 9 με 3/12 σουτ. Το Μιλγουόκι παραμένει στη δεύτερη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 22-10, πίσω από τους Τορόντο Ράπτορς (25-10), διανύοντας την καλύτερη πορεία του μετά τη σεζόν 1980-81, προϊούσης της οποίας τέτοια εποχή «έγραφε» 23-9.

«Αυτό που πετυχαίνουμε ώς τώρα είναι πολύ σπουδαίο. Σε μερικές φάσεις του αγώνα στη Βοστώνη ήμουν τεμπέλης, αλλά στην τρίτη περίοδο έγινα πολύ πιο επιθετικός. Στον αγώνα με τους Χιτ μάς έλειπε η δύναμη στην αρχή και χάσαμε πολλά σουτ, αλλά το γεγονός ότι διεκδικήσαμε τη νίκη στο τέλος σημαίνει πολλά» σχολίασε ο Greek Freak, που όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο στοιχειοθετεί την υποψηφιότητά του για το βραβείο του ΜVP της σεζόν.