Διακοπές με ανανεώσεις συμβολαίων περιλαμβάνει η εορταστική περίοδος στον ΠΑΟΚ, που άρχισε λίγο πιο νωρίς μετά την αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου λόγω του περιστατικού με την επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο. Το πρώτο παιχνίδι για τη νέα σεζόν για τον Δικέφαλο του Βορρά θα είναι στην Πάτρα με την Παναχαϊκή μετά του Αϊ-Γιαννιού, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος. Οπως είναι φυσικό οι παίκτες έχουν πάρει άδεια από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και θα μαζευτούν και πάλι λίγο πριν από την έλευση του νέου χρόνου με πρώτη προπόνηση στις 30 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα οι άνθρωποι της ομάδας και ιδιαίτερα η διοίκηση δεν θα βρίσκεται μόνο σε διακοπές, αλλά θα τρέχει παράλληλα και τα θέματα των ανανεώσεων κάποιων συμβολαίων που λήγουν, όπως για παράδειγμα αυτό του Φερνάντο Βαρέλα ο οποίος μάλιστα μίλησε για το θέμα του (στην εφημερίδα «Metrosport») και αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον ισχυρό άνδρα των κυπελλούχων Ιβάν Σαββίδη, τονίζοντας ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος στην ανανέωση του συμβολαίου του.

«Μιλήσαμε με τον πρόεδρο. Αρχισαν οι συζητήσεις και είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Σε αυτά τα θέματα χρειάζεται χρόνος. Πάντως, ο κ. Σαββίδης μου είπε πως θέλει να μείνω στον ΠΑΟΚ και το ίδιο του είπα και εγώ. Θα υπάρξει αίσιο τέλος και θα μείνω. Αυτή την αίσθηση έχω» είπε χαρακτηριστικά ο παίκτης, του οποίου την παραμονή έχει εισηγηθεί φυσικά και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όπως και του Χοσέ Ανχελ Κρέσπο. Ο τελευταίος μαζί με τον Βαρέλα κάνουν ένα απροσπέλαστο δίδυμο στην άμυνα και αναμένεται ότι θα ανανεώσουν και οι δύο, καθώς άλλωστε είναι και δική τους επιθυμία.

Αυτοί οι δύο μαζί και με τον Μπίσεσβαρ αποτελούν την πιο καυτή τριάδα, με την έννοια ότι και ο ΠΑΟΚ τούς έχει σε πρώτη προτεραιότητα για ανανέωση από τα συνολικά 10 συμβόλαια παικτών του που λήγουν το καλοκαίρι (Σιαμπάνης, Γλύκος, Τόσκα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ και Καρέλης).

Ο Βαρέλα και ο Κρέσπο (στα 31 και 32 αντίστοιχα) θέλουν και αυτοί να κάνουν ενδεχομένως ένα τελευταίο καλό συμβόλαιο, καθώς μεγαλώνουν, αλλά η κοινή θέληση δείχνει ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του θα επιδιώξει και ο (ίσως) πιο θεαματικός παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Μπίσεσβαρ, που έχει βοηθήσει σημαντικά.

Οπως και να έχει στον ΠΑΟΚ δεν βιάζονται, αλλά προχωρούν τις διαδικασίες και τις συνομιλίες, ενώ θα υπάρξουν και μεταγραφές παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει πλέον υποχρεώσεις στην Ευρώπη και έχει αποσπαστεί με 8 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.

Σε επικοινωνία

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον νέο τεχνικό διευθυντή της ομάδας, τον Μάριο Μπράνκο. Οι εισηγήσεις του έχουν να κάνουν βασικά με την επιθυμία απόκτησης τριών παικτών, ενός πλάγιου μπακ ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται και στις δύο πλευρές, ενός στόπερ και ενός εξτρέμ. Ενα εξαιρετικό βίντεο χριστουγεννιάτικων ευχών από την ομάδα του ΠΑΟΚ ανέβηκε στον λογαριασμό της ομάδας. Πρόκειται ουσιαστικά για το μήνυμα της ΠΑΕ για τα Χριστούγεννα και όλα ξεκινούν με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δίνει τα πλάνα του αγώνα σε Πρίγιοβιτς, Πέλκα, Πασχαλάκη, Βέρνμπλουμ, Βιεϊρίνια και Μαλεζά, αλλά αυτά να μην έχουν να κάνουν με αγωνιστικά πλάνα αλλά με χριστουγεννιάτικες νότες.

Οι παίκτες φανερά αγχωμένοι τις μελετάνε παντού, στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα, στο σουπερμάρκετ, στο μπάνιο και τελικά απαγγέλλουν το χριστουγεννιάτικο τραγούδι στο κέντρο του γηπέδου της Τούμπας, με μαέστρο, ποιον άλλον, τον ρουμάνο τεχνικό της ομάδας!

Η συγκίνηση του Πασχαλάκη

«Καλό ταξίδι Γιάνναρέ μου, θα είσαι για πάντα στην καρδιά μου». Με αυτό το μήνυμα αποχαιρέτησε τον καλό του φίλο Γιάννη Μπαλαούρα (πρώην φυσικοθεραπευτή του ΠΑΣ Γιάννινα) ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Αλέξανδρος Πασχαλάκης.