Οι εξελίξεις στον Αρη τρέχουν πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα περίμεναν οι φίλοι του. Επί της ουσίας, έχουν δρομολογηθεί όσα είπε ο Θόδωρος Καρυπίδης μετά την ήττα από τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο και τον αποκλεισμό από τη φάση των 16 στο Κύπελλο.

Χρηματικό πρόστιμο και ενημέρωση σε ποδοσφαιριστές να βρουν ομάδα από τον Ιανουάριο, καθώς δεν υπολογίζονται πλέον από τον Σάββα Παντελίδη!

Στο μόνο που έκανε πίσω η διοίκηση του Αρη ήταν η άδεια των Χριστουγέννων. Η χθεσινή προπόνηση ήταν η τελευταία και το ραντεβού για την επιστροφή στη δουλειά ορίστηκε για το απόγευμα του προσεχούς Σαββάτου. Η διοίκηση ανακάλεσε την αρχική της απόφαση, διότι σκέφτηκαν πως κάτι τέτοιο μπορούσε να επηρεάσει ακόμα περισσότερο την ήδη άσχημη ψυχολογία των παικτών.

Την ίδια στιγμή όμως έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το ποιοι θα αποτελέσουν παρελθόν από τον Ιανουάριο. Ηδη έχουν ενημερωθεί να βρουν ομάδα οι Νικολάς Κολάσο, Μεργκίμ Μάβραϊ και Πέδρο Βίτορ, οι οποίοι δεν υπολογίζονται από τον Παντελίδη.

Στην περίπτωση του Κολάσο, ο παίκτης είναι δανεικός από την Μπόκα Τζούνιορς και ήδη έχουν αρχίσει οι επαφές με τη φιναλίστ του Κόπα Λιμπερταδόρες για την επιστροφή του στο Μπουένος Αϊρες.

Η πιο δύσκολη περίπτωση είναι ο Μάβραϊ, καθώς με τον αλβανό κεντρικό αμυντικό ο Αρης έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο. Ετσι, για να υπάρξει το διαζύγιο θα πρέπει να το δεχθεί και αυτός.

Ο Μάβραϊ ήρθε με πολλές περγαμηνές έπειτα από θητεία 13 χρόνων στο γερμανικό πρωτάθλημα και όλοι περίμεναν να είναι ο ηγέτης στην άμυνα. Ομως ο 32χρονος παίκτης έχει απογοητεύσει, καθώς δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας και μάλιστα τις δύο φορές που ήταν στην αρχική ενδεκάδα (με ΑΕΚ και Ατρόμητο), ο Αρης δέχθηκε τέσσερα γκολ!

Πάντως, στην ίδια λίστα είναι και τρεις Ελληνες. Πρόκειται για τους Θωμά Ναζλίδη και Λευτέρη Ιντζόγλου, οι οποίοι έχουν επίσης ενημερωθεί να βρουν σύλλογο, ενώ ο τρίτος είναι ο Μπάμπης Παυλίδης, ο οποίος όμως αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός. Φυσικά, αν όλα εξελιχθούν όπως επιθυμεί ο Αρης, τότε θα κινηθεί για την απόκτηση άλλου κεντρικού αμυντικού.

Η περίπτωση Μαρτίνες

Στο μεταξύ, αβέβαιο θεωρείται το μέλλον ενός ακόμα ποδοσφαιριστή από τον οποίο περίμεναν πολλά. Πρόκειται για το Νίκο Μαρτίνες, έναν εξαιρετικά ποιοτικό παίκτη με πολύ καλά στοιχεία, τα οποία είχε δείξει τόσο στον Παναιτωλικό όσο και στον ΑΠΟΕΛ. Ωστόσο έως τώρα δεν έχει αποδώσει να αναμενόμενα και φυσικά αυτό προβληματίζει τον Παντελίδη και τη διοίκηση. Στο θέμα αυτό όμως δεν θέλουν να πάρουν μία βιαστική απόφαση, καθώς γνωρίζουν τις δυνατότητες του αργεντινού μέσου.

Παράλληλα, εκτός από αυτούς που θα φύγουν, οι υπεύθυνοι του Αρη ασχολούνται και με τους παίκτες που θα έρθουν. Μια πρώτη περίπτωση που διέρρευσε είναι του 25χρονου επιθετικού της Οσέρ, Μοχάμεντ Γιαταρά. Πρόκειται για έναν παίκτη που αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και είναι διεθνής με την Εθνική Γουινέας. Στην Οσέρ (ομάδα της Β’ Γαλλίας) η καλύτερη χρονιά του ήταν η περσινή, όταν σε 24 παιχνίδια σημείωσε 10 γκολ. Με τη γαλλική ομάδα έχει συμβόλαιο έως το 2020, ενώ άρχισε την καριέρα του με τη Β’ ομάδα της Λυών, φόρεσε για λίγο τη φανέλα της πρώτης ομάδας και στη συνέχεια βρέθηκε στη Σταντάρ Λιέγης, από την οποία παραχωρήθηκε στην Οσέρ.

Τέλος, όσον αφορά τη χθεσινή προπόνηση, ο Φραν Βέλεθ συνέχισε την αποθεραπεία, καθώς είχε υποστεί διάταση στον δικέφαλο, στο ματς με τον Εργοτέλη. Σε κανονικούς ρυθμούς αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα.

Για κοινοτικός ο Ματέο

Ο Αργεντινός Ματέο Γκαρσία προσπαθεί να αποκτήσει ιταλικό διαβατήριο. Οπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο 22χρονος εξτρέμ του Αρη, τη διαδικασία έχει αναλάβει ο δικηγόρος του στο Μπουένος Αϊρες. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορεί να αγωνίζεται ως κοινοτικός.