Iσα βάρκα ίσα γιαλός πάει η δουλειά για τον Ηφαιστο: έπειτα από δέκα αγωνιστικές η ομάδα που από το Κερατσίνι και τη Λάρισα, αίφνης βρέθηκε αγκυροβολημένη στη Μύρινα, αριθμεί πέντε νίκες στο νησί της και πέντε ήττες μακριά από τη Λήμνο. Τέτοιες αναλογίες στα υλικά ούτε ο μυθολογικός θεός της χαλκουργίας Ηφαιστος δεν θα τις πετύχαινε!

Σε αντίθεση με τον μυθολογικό Ηφαιστο που η Ηρα τον πέταξε μόλις τον γέννησε από τον Ολυμπο αποτροπιασμένη από την ασχήμια του, η ομώνυμη ομάδα μεταμορφώνεται σε καλλονή όποτε παίζει στην έδρα της και αναζωογονεί τα κύτταρα της τοπικής κοινωνίας, ελλείψει της θερινής τουριστικής κίνησης.

«Αυτή είναι επίσης μια βασική προτεραιότητά μας: να κρατήσουμε ζεστό τον κόσμο, να έρχεται στο γήπεδο, να διασκεδάζει και να χαίρεται με αυτό που βλέπει» εξήγησε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μετά τη νίκη επί της Κύμης με 81-74. «Διατηρήσαμε το αήττητο στην έδρα μας και το γήπεδο ήταν πάλι γεμάτο, κάτι που μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά. Ο στόχος μας, ει δυνατόν, είναι να πετύχουμε sold out και στα δεκατρία εντός έδρας ματς».

Σπουδαίο σερί

Οι Λημνιοί ανέλαβαν τον έλεγχο του ματς χάρη σε ένα εντυπωσιακό σερί 21-0 με το οποίο βρέθηκαν στο +18 και έκτοτε δεν ξανακοίταξαν πίσω, προεξάρχοντος του Σον Εβανς που πέτυχε double-double με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ. «Το καλό είναι ότι σε κάθε ματς έρχεται ένας παίκτης από τον πάγκο και μας δίνει λύσεις: ο Διαμαντάκος με τον Κολοσσό, ο Χαριτόπουλος με τον ΠΑΟΚ, ο Γόντικας με τον Προμηθέα, ο Μούρτος και τώρα ήταν η σειρά του Σταμάτη» τόνισε ο προπονητής του Ηφαίστου.