Eάν όντως η εκδίκηση είναι ένα φαγητό που τρώγεται κρύο, τότε ο Κώστας Φλεβαράκης τη χόρτασε και μάλιστα… παγωμένη!

Προχθές, στο δεύτερο νησιωτικό ντέρμπι της ημέρας (έπειτα από εκείνο ανάμεσα στον Ηφαιστο και στην Κύμη), ο Κολοσσός, ύστερα από πέντε απανωτές ήττες πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, με 74-63 επί του Ρεθύμνου. Πού έγκειται η εκδίκηση; Στο γεγονός ότι ο σαλονικιός προπονητής είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της κρητικής ομάδας πριν από δυόμισι χρόνια (και μάλιστα παρουσιάσθηκε επισήμως στις 26 Μαΐου 2016), αλλά αποχώρησε προτού καν περάσουν πενήντα ημέρες (7 Ιουλίου) λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων!

«Βγάζουμε ενέργεια και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε» τόνισε ο Φλεβαράκης, ο οποίος δεν δίνει σημασία στους αριθμούς. «Δεν ξέρω πόσες νίκες θα πετύχουμε ή πόσες πρέπει να πετύχουμε. Δεν πιστεύω στα νούμερα, αλλά στη δουλειά, στην καλή χημεία και στη σωστή νοοτροπία».

Νίκη για Προμηθέα

Την ίδια στιγμή στο Λαύριο ο Προμηθέας κεφαλαιοποιούσε και στην εγχώρια κατανάλωση τη νίκη του στη Λιουμπλιάνα με το πέρασμά του από το Λαύριο (73-85) και πώς; Με πολιορκητικό κριό τον Τόνι Μέιερ ο οποίος προφανώς ήξερε καλά τα κατατόπια της Λαυρεωτικής, από την περσινή θητεία του. Οταν οι γηπεδούχοι με ένα σερί 10-0 προηγήθηκαν με 52-51, ο αμερικανός φόργουορντ έβαλε επτά απανωτούς πόντους, χάρη στους οποίους οι Πατρινοί βρέθηκαν στο +10 (62-72) και κλείδωσαν την έβδομη νίκη τους στο πρωτάθλημα.