Δύο οι ομάδες που προβληματίζουν. Σε διαφορετικές κατηγορίες αγωνίζονται, αλλά έχουν ένα πιστό κοινό που τις ακολουθεί κατά πόδας. Αρχικά ο Αρης. Και κατά δεύτερο λόγο, ο Ηρακλής. Ομάδες με ηχηρό όνομα, που έχουν έδρα την ίδια πόλη: τη Θεσσαλονίκη.

Σαφώς και μιλάμε για διαφορετικές περιπτώσεις. Ωστόσο, η κατάληξη για τούτη τη σεζόν δεν αποκλείεται να έχει ως ταμπέλα τη λέξη «αποτυχία». Ο Αρης άρχισε την αγωνιστική περίοδο με όνειρα πολλά και με έμφαση στο ισπανικό μοντέλο. Είχε και παλαιότερα έφεση στην Ιβηρική Χερσόνησο και άλλωστε δεν μπορούμε να λησμονήσουμε την περίοδο του (ατζέντη – τεχνικού διευθυντή) Γιάννη Κόντη. Τώρα, ο Αρης είχε στην αρχή της περιόδου τον Πάκο Ερέρα και μαζί του χτίστηκε ένα σύνολο που πόνταρε στο ταλέντο των Λατίνων. Καλό ξεκίνημα, αμφιλεγόμενη συνέχεια και στα δύσκολα, το χαρτί της απόλυσης προσγειώθηκε στο γραφείο του κόουτς. Δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι ήταν άμοιρος ευθυνών, ωστόσο μια ομάδα που επέστρεψε στο κλαμπ των ισχυρών δεν μπορεί ξαφνικά να βάζει ψηλότερα από τις δυνατότητές της τον πήχη. Τελικά, έφεραν τον Σάββα Παντελίδη, αλλά και με τον συγκεκριμένο τεχνικό δεν διαπιστώνεται κάτι το πολύ εντυπωσιακό. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο ήταν ένα δυνατό σοκ με αποτέλεσμα η διοίκηση να έχει πανικοβληθεί και να σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Το φύγε εσύ έλα εσύ θα είναι προφανώς το μήνυμα που θα δοθεί στην αγορά, οπότε μένει να φανεί αν με το ξήλωμα θα γίνει καλύτερη η ομάδα.

Τέτοιες εικόνες βλέπουμε και στον Ηρακλή. Ηθελαν στο Καυτανζόγλειο να διεκδικήσουν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, ωστόσο το καλύτερο που έχουν να κάνουν τώρα είναι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μακριά η γραμμή του υποβιβασμού. Και στην περίπτωση αυτή, η επιλογή για την αποτυχία ήταν μονόδρομος: συνεχείς αλλαγές κόουτς, από τον Βοσνιάδη στον Ελευθερόπουλο και μετά στον Ρόκα. Πώς να μην… τρελαθούν οι ποδοσφαιριστές που ούτως ή άλλως δεν είχαν διαπρέψει με την απόδοσή τους; Τελικά, οι συνεχείς γκέλες σε ένα πρωτάθλημα που ορισμένοι το ήθελαν ως εύκολο, έχουν δημιουργήσει ζήτημα στα ενδότερα, οι παράγοντες δεν σταματούν τα πειράματα και όσοι γνωρίζουν επιμένουν ότι στις μεταγραφές θα επιχειρηθεί το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα. Πάει να πει, ότι θα αποχωρήσουν αρκετοί και θα ενταχθούν άλλοι στο ρόστερ. Το πότε θα αποκτηθεί ομοιογένεια δεν το εξετάζει κανείς. Γιατί όλοι προσμένουν το θαύμα, μέρες που είναι.

Αλλως πώς θα πάνε καλύτερα ο Αρης και ο Ηρακλής με τέτοιο ανύπαρκτο σχέδιο;