«Επειδή έχει τρεις αξιαγάπητες κυρίες στην αίθουσα, δεν μπορώ να σας πω ακριβώς αυτό που είπα στο Νίκολα. Είναι πιο απλό να σας πω ότι η κίνησή του δεν είναι αποδεκτή και το ξέρει καλά, αφού άλλωστε θα έχουμε και νέο τετ α τετ».

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε την ομάδα του με δύο πρόσωπα στο ντέρμπι κορυφής με το Περιστέρι (οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν σε αυτήν με 8-1, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει αγώνα λιγότερο με τον Κολοσσό στη Ρόδο), το οποίο οι Πειραιώτες πήραν (92-69) με εντυπωσιακή άμυνα μετά το 15ο λεπτό. Οι δε Περιστεριώτες δικαίωσαν στο απόλυτο τις υψηλές τους πτήσεις καθώς προηγήθηκαν ακόμα και με 19 πόντους (38-19) και χρειάστηκε ένα φάουλ του Τάσου Μάνου στον Νίκολα Μιλουτίνοφ για να ξυπνήσει τους γηπεδούχους.

Ο Σέρβος πήγε να διαμαρτυρηθεί και εκεί δέχτηκε και τεχνική ποινή βγαίνοντας από τα ρούχα του. Κινήθηκε απειλητικά προς τον διαιτητή (ο οποίος δίστασε δύο φορές να τον στείλει στα αποδυτήρια με δεύτερο «Τ», καθώς δεν μπορεί και δεν θα μπει ποτέ στα παπούτσια του πατέρα του που ήταν καλός διαιτητής) και τον συγκράτησαν οι συμπαίκτες του ενώ πηγαίνοντας προς τον πάγκο κλώτσησε και τη διαφημιστική πινακίδα.

Σε μια εβδομάδα που βγήκε MVP στην Ευρωλίγκα και είχε περάσει μια όμορφη μέρα στην Ακρόπολη με την οικογένειά του την Παρασκευή τελείωσε με νεύρα. «Εχω ξαναπεί στους παίκτες μου, όταν συμβαίνει κάτι που τους ενοχλεί στον αγώνα – από όποιον και αν προέρχεται – να μετατρέπουν αυτόν τον θυμό, την οργή, το αίσθημα της αδικίας ενδεχομένως, σε θετική ενέργεια στο παιχνίδι τους και μόνο κερδισμένοι θα βγουν. Δεν θέλω να ασχολούνται με κανέναν άλλον, διαιτητή ή αντίπαλο, παρά μόνο με το παιχνίδι τους» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού που είδε την ομάδα του να μπαίνει αφιονισμένη στο δεύτερο ημίχρονο (34-10 το επιμέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο) και να καλύπτουν τη μεγάλη διαφορά που είχε πάρει το Περιστέρι.

«Ελπίζω να μη χρειαστεί και στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη να κυνηγάμε στο σκορ και ας έχουμε την ικανότητα να επιστρέψουμε. Θα είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια μας» τόνισε ο κόουτς Μπλατ που είδε τον Αξελ Τουπάν (17 π., με 3/5 τρ.) και να είναι σε εγρήγορση ακόμα και όταν οι συμπαίκτες του δεν βρίσκονταν στο… γήπεδο. Σπανούλης (14 π.) και ΛεΝτέι (12 π.) ακολούθησαν στο σκοράρισμα, ενώ Σπανούλης (7) Ουίλιαμς – Γκος (6) και Παπανικολάου (5) είχαν τις 18 από τις 22 ασίστ των γηπεδούχων.

«Μάθημα»

«Ο τρόπος που έπαιξε ο Ολυμπιακός όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ είναι μάθημα για τους παίκτες μου εάν θέλουν να πάνε στο υψηλότερο επίπεδο. Και με τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό δεχτήκαμε μεγάλη πίεση στο τρίτο δεκάλεπτο, απλά στο ΟΑΚΑ επιστρέψαμε εδώ, δεν αντέξαμε. Αλλά αυτά τα δύο παιχνίδια είναι παρακαταθήξη για μας για τη συνέχεια, κυρίως για το πώς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι πνευματικά» τόνισε ο τεχνικός του Περιστερίου (Μπέντιλ 18 π., 10 ρ., Σκορδίλης 13 π.) Αργύρης Πεδουλάκης, ο κύριος υπεύθυνος για το θαύμα της δυτικής όχθης, μια ομάδα που «χτίζεται κάθε μέρα» όπως μας είπε και παρά το γεγονός ότι η ομάδα του είναι αυτή με το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία, έχει εκπλήξει τους πάντες εκτός από αυτούς που είναι δίπλα της.

– Ο Χένρικ Σίρκο επισκέφθηκε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού τον Γιάνις Στρέλνιεκς και του ζήτησε συγγνώμη που άθελά του τον τραυμάτισε στο κεφάλι στο πρώτο λεπτό (ο Λετονός έκανε πέντε ράμματα και δεν ξανάπαιξε).

Κάνε αδελφό να δεις καλό!

«Αδελφός να σου πετύχει! Του μαθαίνουμε τα κόλπα και μετά τα κάνει στον αδελφό του!! Καλαααα μικρέ…» έγραψε στο Instagram o απών λόγω τραυματισμού Δημήτρης Αγραβάνης για ένα απίστευτο τρίποντο του αδελφού του Γιάννη με το Περιστέρι, που θύμισε το τρίποντο του Δημήτρη σε τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.