O κόσμος έκανε ουρές έξω από το ιστορικό θέατρο το οποίο φιλοξενεί τις παραστάσεις του English National Ballet. Η παράσταση γνωστή, δημοφιλέστατη, εορταστική. Παραδοσιακά το Βρετανικό Εθνικό Μπαλέτο (όπως και άλλες international ομάδες χορού σε μεγάλα θέατρα του πλανήτη) παρουσιάζει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά «Καρυοθραύστη». Ο αγαπημένος από μικρούς και μεγάλους «Nutcracker» με εξαιρετικούς χορευτές στη σκηνή, υπέροχα κοστούμια, καταπληκτικά σκηνικά και τον κόσμο να χειροκροτεί ενθουσιασμένος μέσα από μια κατάμεστη αίθουσα δημιουργεί πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα. Εικόνες όμορφες, αισιόδοξες, απόλυτα γιορτινές. Καθισμένη σ’ ένα από τα θεωρεία του εμβληματικού θεάτρου με το βαρύ χειροποίητο ξύλο και τα κόκκινα βελούδινα καθίσματα αισθανόμουν λίγο σαν την… πριγκίπισσα Σίσι. Τα μικρά παιδιά κρατούσαν στα χέρια τους κούκλες – ομοιώματα του «Nutcracker» που οι γονείς τους είχαν φροντίσει να αγοράσουν από το φουαγέ. Εντύπωση προκαλούσε το μεγάλο Christmas tree, στο κεντρικό χολ, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από τα παπουτσάκια χορού. Παπούτσια μπαλέτου σε ροζ, μοβ και ιβουάρ από σατέν.

Οι συντελεστές και οι βόλτες το βράδυ

Ο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι παρουσιάστηκε σε χορογραφίες Γουέιν Ινγκλινγκ. Η Βρετανική Φιλαρμονική Ορχήστρα χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό όπως βέβαια και ο ιδιαίτερα ταλαντούχος και συμπαθής μαέστρος Τζέρι Κορνίλιους. Η παράσταση κράτησε δύο ώρες και 15 λεπτά. Με τον Αϊτόρ Αριέτα στον ρόλο του «Καρυοθραύστη», την Ερίνα Τακαχάσι στον ρόλο της Κλάρας, τον Ι. Χερνάντεζ στον ρόλο του ανιψιού, τον Τζόρτζιο Γκάρετ ως βασιλιά των ποντικών και πολλούς άλλους ταλαντούχους επαγγελματίες. Οι περισσότεροι μετά το τέλος της παράστασης σκορπίστηκαν σε εστιατόρια και μπαράκια στο Covent Garden, άλλοι ανηφόρισαν στο Mayfair ή επέλεξαν ακριβά spots για φαγητό και ποτό στο Knightsbridge. Το bar του Mandarin Oriental όπως και αυτό του Berkeley είχαν γεμίσει από κατοίκους της πόλης αλλά και πολλούς ξένους.

Τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα

Το ξενοδοχείο The Berkeley στο Knightsbridge θα μπορούσα να πω με σιγουριά ότι παρουσιάζει έναν γιορταστικό στολισμό ο οποίος ήταν καλύτερος και από αυτόν του The Claridges. Η είσοδος έμοιαζε με ασημένιο, τεράστιο γιορτινό πακέτο με χιλιάδες λαμπιόνια να σχηματίζουν… κουρτίνες. Το μινιμαλιστικού ύφους Bvlgari Hotel απέναντι από το πανάκριβο κτίριο One Hyde Park είχε τοποθετήσει δέντρο με ασημένιες και ροζ μπάλες, το κατάστημα με τα αρώματα Amouage παραμυθένιο σκηνικό με κουκλόσπιτα. Εξαιρετικός ο στολισμός του The Dorchester στην Park Lane με τα «αλογάκια» να έχουν κυρίαρχη θέση, του Grosvenor House με χρυσές μπάλες (έξω από το Redbar), του tres chic The Lanesborough σε λευκό και χρυσό με ακριβά πάντα αυτοκίνητα παρκαρισμένα στον περίβολο και τόσα άλλα spots που θα χρειάζονταν πολλές πολλές σελίδες να τα παρουσιάσεις. Χρόνια πολλά λοιπόν!